Brownie-piskóta

Hozzávalók

20 dkg cukor, 15 dkg liszt, sütőpor, 4 db tojás, 2 dl joghurt, 20 dkg fehér csokoládé, 1 evőkanál tejszín, 3 evőkanál mogyorókrém, kakaópor, 1dl víz, 2 gombóc vaníliafagylalt, mentalevél, szeletelt mandula

 

Brownie-piskóta

Brownie-piskóta

 

A brownie-piskóta elkészítése

 

A tojást kettéválasztjuk, hozzáadjuk a cukrot. A tojást a cukorral összeturmixoljuk, a fehérjét felverjük. Beleöntjük egy tálba, lisztet, sütőport, kakaóport adunk hozzá.

Egy másik tálba beleöntjük a joghurtot, beletesszük a mogyorókrémet és az olajat. Jól elkeverjük, kis kakaóport még szórunk bele, és egészet a felvert tojáshoz öntjük.

Habverővel könnyedén az egészet átkeverjük. Beleöntjük egy sütőformába 160 fokon 40 percig sütjük. Hurkapálcával megszúrjuk, nem kell teljesen átsütni, a közepe puha maradjon.

Amíg elkészül, vízgőzben megolvasztjuk a fehér csokoládét, majd kevés tejszínnel összekeverjük (annyi tejszínt kell hozzátenni, hogy folyós maradjon). A csokoládét természetesen mikróban is felolvaszthatják, de azért a vízgőz az igazi. Fehér csokihoz aktuális árakat itt találnak.

Tálalásnál vaníliafagylaltot teszünk még a sütemény mellé, szeletelt mandulát szórunk rá és mentalevéllel díszítjük.

Barna piskóta, fehér csokoládéval és vaníliafagylalttal. Igazi édesség!

Egy palacsintás receptet itt tudnak megnézni!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Brownie-piskóta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.