Buggyantott körte

A buggyantott körte recept hozzávalói

4 db körte, 0,5 l vörösbor, 1 teáskanál keményítő, 10 dkg cukor, fahéj, szegfűszeg, 3 db tojás, 3 evőkanál liszt

Buggyantott körte

Buggyantott körte

 

A buggyantott körte recept elkészítése

 

Arra gondoltunk, hogy az amúgy markáns ízű gyümölcsöt, mint a körte, egy kicsit megbolondítjuk. Számított a tervezésnél a látvány is, nos, ez sült ki az ötletből. Ha megtetszett, készítsék el Önök is így otthon!

Először piskótatésztát készítünk. A tojássárgáját cukorral kikeverjük, a fehérjét habbá verjük fel. Egy tálba beletesszük a lisztet, hozzáadjuk a habot, és a cukorral kikevert tojássárgáját. Óvatosan összekeverjük. Sütőporra most nincs szükségünk, mert csak egy vékony piskótalapot sütünk. A tésztát sütőlapra tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.

Közben a vörösbort feltesszük a tűzre. Beletesszük a cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat. Forraljuk. Meghámozzuk a körtéket, és beletesszük a borba. Együtt főzzük. Kivesszük a körtéket, a vörösbort pedig besűrítjük keményítővel. Az elkészült piskótából négyzetet vágunk, rátesszük a körtét. A mártással meglocsoljuk. A körtéhez aktuális árat itt találnak.

 

Mi nagyon szeretünk körtét használni, sokféleképpen, itt egy példa!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Buggyantott körte
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.