Buggyantott körte

A buggyantott körte recept hozzávalói

4 db körte, 0,5 l vörösbor, 1 teáskanál keményítő, 10 dkg cukor, fahéj, szegfűszeg, 3 db tojás, 3 evőkanál liszt

Buggyantott körte

Buggyantott körte

 

A buggyantott körte recept elkészítése

 

Arra gondoltunk, hogy az amúgy markáns ízű gyümölcsöt, mint a körte, egy kicsit megbolondítjuk. Számított a tervezésnél a látvány is, nos, ez sült ki az ötletből. Nézzék meg, hogyan készül, és ha megtetszett, természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy először piskótatésztát készítünk. A tojássárgáját cukorral kikeverjük, a fehérjét habbá verjük fel. Egy tálba beletesszük a lisztet, hozzáadjuk a habot, és a cukorral kikevert tojássárgáját. Óvatosan összekeverjük. Sütőporra most nincs szükségünk, mert csak egy vékony piskótalapot sütünk. A tésztát sütőlapra tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.

Közben a vörösbort feltesszük a tűzre. Beletesszük a cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat. Forraljuk. Meghámozzuk a körtéket, és beletesszük a borba. Együtt főzzük. Kivesszük a körtéket, a vörösbort pedig besűrítjük keményítővel. Az elkészült piskótából négyzetet vágunk, rátesszük a körtét. A mártással meglocsoljuk. A körtéhez aktuális árat itt találnak.

 

Mi nagyon szeretünk körtét használni, sokféleképpen, itt egy példa!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.