Buggyantott körte

Hozzávalók, buggyantott körte

4 db körte
0,5 l vörösbor
1 teáskanál keményítő
10 dkg cukor
fahéj
szegfűszeg
3 db tojás
3 evőkanál liszt

 

Buggyantott körte, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Buggyantott körte, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A buggyantott körte recept elkészítése

 

Először piskótatésztát készítünk. A tojássárgáját cukorral kikeverjük, a fehérjét habbá verjük fel. Egy tálba beletesszük a lisztet, hozzáadjuk a habot, és a cukorral kikevert tojássárgáját. Óvatosan összekeverjük. Sütőporra most nincs szükségünk, mert csak egy vékony piskótalapot sütünk. A tésztát sütőlapra tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.

Közben a vörösbort feltesszük a tűzre. Beletesszük a cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat. Forraljuk. Meghámozzuk a körtéket, és beletesszük a borba. Együtt főzzük. Kivesszük a körtéket, a vörösbort pedig besűrítjük keményítővel. Az elkészült piskótából négyzetet vágunk, rátesszük a körtét. A mártással meglocsoljuk. A körtéhez aktuális árat itt találnak.

Mi nagyon szeretünk körtét használni, sokféleképpen, itt egy példa!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Buggyantott körte
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.