Burgonyás nudli

A burgonyás nudli recept hozzávalói

1 kg főtt burgonya, 35 dkg liszt, 1 db tojás, 1 evőkanál zsír, 1 kávéskanál só, 20 dkg mák, 10 dkg porcukor, 30 dkg savanyú káposzta, 10 dkg szalonna, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag petrezselyem, só, bors, borsikafű ízlés szerint, 3 dl tejföl, 15 dkg zsemlemorzsa, 5-6 evőkanál porcukor, 0,5 dl olaj

Burgonyás nudli

Burgonyás nudli

 

A burgonyás nudli recept elkészítése

 

Ha már nudli (ki ne szeretné...), akkor rögtön adunk három kísérőt is mellé, ha már nudli, legyen választék! Nézzék meg az összes verziót, és aztán, hogy mi lesz a vége, az már csak Önökön múlik, készítsék el!

A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben puhára főzzük. Forrón leszűrjük és azonnal áttörjük. Miután kihűlt, beledolgozzuk a lisztet, sót, tojást, zsiradékot. A tésztánkból kisujjnyi nudlikat vágunk, és sós vízben kifőzzük.

Ha mákkal szeretnénk elkészíteni, akkor kevés olajon vagy vajon forgassuk meg a kifőzött, leszűrt nudlikat, majd szórjuk meg gazdagon mákkal, porcukrozzuk és tálaljuk. Ilyen lesz:

Burgonyás nudli mákkal

Burgonyás nudli mákkal

Ha a káposztát választjuk, akkor a szalonnánkat vágjuk csíkra, és felhevített serpenyőben süssük meg a vöröshagymával, adjuk hozzá az átvágott savanyú káposztát. Fűszerezzük szükség szerint sóval, borssal, fokhagymával, borsikafűvel, pirítsuk készre. Tálaláskor forgassuk össze a nudlival, locsoljuk meg tejföllel, és forrón kínáljuk.

Ha a szilvalekvárost választjuk, akkor kevés olajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát, forgassuk bele a tésztánkat. Tálaláskor fahéjas porcukrozzuk meg és kínáljunk mellé forró szilvalekvárt. Szatmári szilvalekvárhoz aktuális árat itt találnak.

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Burgonyás nudli
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.