Burgonyás nudli

Hozzávalók, burgonyás nudli

1 kg főtt burgonya
35 dkg liszt
1 tojás
1 evőkanál zsír
1 kávéskanál só
20 dkg mák
10 dkg porcukor
30 dkg savanyú káposzta
10 dkg szalonna
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyem

bors
borsikafű ízlés szerint
3 dl tejföl
15 dkg zsemlemorzsa
5-6 evőkanál porcukor
0,5 dl olaj

 

Burgonyás nudli

Burgonyás nudli

 

A burgonyás nudli elkészítése

 

Ha már nudli (ki ne szeretné...), akkor rögtön adunk három kísérőt is mellé, ha már nudli, legyen választék:). Hogy mi lesz a vége, csak Önökön múlik!

A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben puhára főzzük. Forrón leszűrjük és azonnal áttörjük. Miután kihűlt, beledolgozzuk a lisztet, sót, tojást, zsiradékot. A tésztánkból kisujjnyi nudlikat vágunk, és sós vízben kifőzzük.

Ha mákkal szeretnénk elkészíteni, akkor kevés olajon vagy vajon forgassuk meg a kifőzött, leszűrt nudlikat, majd szórjuk meg gazdagon mákkal, porcukrozzuk és tálaljuk.

Ha a káposztát választjuk, akkor a szalonnánkat vágjuk csíkra, és felhevített serpenyőben süssük meg a vöröshagymával, adjuk hozzá az átvágott savanyú káposztát. Fűszerezzük szükség szerint sóval, borssal, fokhagymával, borsikafűvel, pirítsuk készre. Tálaláskor forgassuk össze a nudlival, locsoljuk meg tejföllel, és forrón kínáljuk.

Ha a szilvalekvárost választjuk, akkor kevés olajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát, forgassuk bele a tésztánkat. Tálaláskor fahéjas porcukrozzuk meg és kínáljunk mellé forró szilvalekvárt. Szatmári szilvalekvárhoz aktuális árat itt találnak.

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Burgonyás nudli
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.