Citromkrém

Hozzávalók, citromkrém

  • 4 nagy tojás,
  • 600 g kristálycukor,
  • 225 g olvasztott vaj,
  • 1 evőkanál kukoricaliszt,
  • 1 db vaníliarúd,
  • 4 db nagy citrom leve és héja

 

Citromkrém

Citromkrém

 

A citromkrém elkészítése

 

Egy kis konyhai praktika Mozzarellitől, próbálják ki! Egyszerű dologról van szó ezúttal, azonban igazán hasznos lehet néhány esetben. Például töltelékként palacsintába, esetleg linzerkosárba - ezt más Önök re bízzuk!

Verjük fel a tojásokat egy nagyobb lábasban. Tegyük a többi hozzávalót is a lábasba, keverjük össze a tojással, hogy teljesen simává váljanak. Ezután adjuk hozzá a citromok levét és héját. Citromhoz aktuális árat itt találnak.

Közepes hőfokon melegítsük az egyveleget, folyamatosan kevergessük addig, amíg besűrűsödik, és opálosan átlátszóvá válik. Ehhez nagyjából 7-9 percre van szükség.

A recept folytatását a Mozzarelli oldalon olvashatják!

Egy másik krémes receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Citromkrém
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.