Citromos habkrém

Hozzávalók, citromos habkrém

1 zacskó vaníliás puding
5 dl tej
1 citrom reszelt héja
citromlé
porcukor
2 dl tejszín
fél  vaníliarúd

tejszínhab
csokoládépasztilla

 

Citromos habkrém, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Citromos habkrém, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A citromos habkrém elkészítése

 

A tejszínhabot keményre felverjük, és felhasználásig a hűtőben tartjuk. A pudingport simára keverjük néhány kanálnyi tejjel. A megmaradt tejet felforraljuk, belekeverjük a cukrot vagy az édesítőszert, és beleöntjük a pudingporos tejet. Kevergetve sűrűre főzzük.

A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és a belsejét kikaparjuk. Ezt a vaníliavelőt a reszelt citromhéjjal, a citromlével és a sóval együtt belekeverjük a még tűzforró pudingba. Hagyjuk kihűlni, időnként keverünk rajta néhányat, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.

Ha már kihűlt, de még nem kocsonyásodik, kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk a kemény tejszínhabot, és vízzel kiöblített kompótos tálkákban vagy egyéb kis formákban 4 adagra elosztjuk. A tetejét citromszeletekkel, csokoládépasztillákkal tetszés szerint feldíszítjük. Folpack fóliával befedve, a hűtőszekrényben néhány órán keresztül dermesztjük.

Egy másik citromos receptet itt találnak!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Citromos habkrém
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.