Citromos habkrém

A citromos habkrém recept hozzávalói

1 zacskó vaníliás puding, 5 dl tej, 1 db citrom reszelt héja, citromlé, porcukor, 2 dl tejszín, fél  vaníliarúd, só, tejszínhab, csokoládépasztilla

Citromos habkrém, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Citromos habkrém, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A citromos habkrém elkészítése

 

Egy egyszerű finomság ez a mai recept, ellenben képes feldobni a napot. Ha nem hiszik, járjanak utána, nézzék meg, és készítsék is el így!

A tejszínhabot keményre felverjük, és felhasználásig a hűtőben tartjuk. A pudingport simára keverjük néhány kanálnyi tejjel. A megmaradt tejet felforraljuk, belekeverjük a cukrot vagy az édesítőszert, és beleöntjük a pudingporos tejet. Kevergetve sűrűre főzzük. Pudingporhoz aktuális árakat itt találnak.

A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és a belsejét kikaparjuk. Ezt a vaníliavelőt a reszelt citromhéjjal, a citromlével és a sóval együtt belekeverjük a még tűzforró pudingba. Hagyjuk kihűlni, időnként keverünk rajta néhányat, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.

Ha már kihűlt, de még nem kocsonyásodik, kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk a kemény tejszínhabot, és vízzel kiöblített kompótos tálkákban vagy egyéb kis formákban 4 adagra elosztjuk. A tetejét citromszeletekkel, csokoládépasztillákkal tetszés szerint feldíszítjük. Folpack fóliával befedve, a hűtőszekrényben néhány órán keresztül dermesztjük.

 

Egy másik citromos receptet itt találnak!

 

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Citromos habkrém
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.