Császármorzsa karamellizált almával

A császármorzsa karamellizált almával recept hozzávalói

30 dkg liszt, 4 db tojás, só, 1 dkg mazsola, 1 citrom héja, 2 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 4 dl tej, 4 db alma, 5 dkg kristálycukor, 1 dl fehérbor

Császármorzsa karamellizált almával

Császármorzsa karamellizált almával

 

A császármorzsa karamellizált almával recept elkészítése

 

Remek márciusi nap a Mit főzzünk ma? konyhájában, mert két édességet készítünk: csokoládé jégkrémből kelyhet, valamint sokak kívánságára császármorzsát.

Szeretném felhívni a kedves nézők figyelmét, hogy a császármorzsát ne keverjék össze a daramorzsával. Mi ugyanis most a császármorzsát készítjük el. Jöjjön először a karamellizált alma: az almákat megtisztítjuk, kivágjuk a magházát, felkarikázzuk. Vajat olvasztunk, a kristálycukrot karamellizáljuk, rátesszük az almakarikákat, a legvégén pedig fehérborral felöntjük. Remek szabolcsi almákhoz aktuális árakat itt találnak.

Nézzük a császármorzsát: keverjük össze a lisztet a  tejjel és kevés sóval egy tálban, majd keverjük ki jól, vagyis csomómentes legyen! A tojásokat  lazán hozzáadjuk, serpenyőben vajat olvasztunk, és ebben sütjük meg a tésztát. Tetszés szerint daraboljuk: megsüthetjük egyben, mint egy palacsintát, vagy pedig fakanállal nagyobb vagy kisebb részekre osztjuk akár, ahogy a névben is szerepel, morzsákra – ezt kinek-kinek ízlése dönti el.

Azt mondom, egyébként egyszer érdemes kipróbálni így is, úgy is, aztán el lehet dönteni, melyik a legszimpatikusabb. Mi a műsorban mazsolát is tettünk bele, valamint a citrom héjét is reszeltünk bele.  A végén szórjuk meg porcukorral, ez elmaradhatatlan. Aki kíváncsi egy másfajta császármorzsára, nézzen be ide!

És ugye a megígért csokikehely, persze nem szimpla ügy lesz. Félig vízben, félig tejben megfőzzük a rizst. Apró kockára felvárjuk a barackot és a banánt. A banánhoz aktuális árat itt találnak.

Összekeverjük a főtt rizzsel, pohárba tesszük. A tetejére csokoládéfagylaltot és tejszínhabot rakunk, eperöntettel meglocsoljuk, és tejszínhabba csokilevelet szúrunk.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Császármorzsa karamellizált almával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.