Császármorzsa sajtkrémmel, gyümölcsmártással

Hozzávalók, császármorzsa sajtkrémmel, gyümölcsmártással

15 dkg liszt,
4 db tojás,
1 dl tej,
1 evőkanál reszelt citromhéj,
5 dkg cukor,
csipetnyi só,
25 dkg mascarpone vagy krémsajt,
5 dkg vaj,
5 dkg sárgabaracklekvár,
10 dkg áfonyalekvár,
2 cl vörösbor,
citromhéj,
narancshéj

 

Császármorzsa sajtkrémmel, gyümölcsmártással, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Császármorzsa sajtkrémmel, gyümölcsmártással, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A császármorzsa sajtkrémmel, gyümölcsmártással recept elkészítése

 

A császármorzsa alap (itt találnak egy másfajta smarnit), amelyet igen sokféleképp lehet még izgalmasabbá tenni. Ebben a receptben nyílik a bőségszaru, sajtkrém, gyümölcsmártás... Nekünk nagyon ízlett, nem volt vita, pedig elég sokan voltunk, amikor elkészült. A vélemény egyöntetű volt, nagyon jó. Meg is osztjuk Önökkel!

A lisztet a tejjel kikeverjük, sózzuk, krémsajtot adunk hozzá, utána jöhetnek az egész tojások, meg egy kis citromhéj.

Forró vajon megsütjük, közben cukrot adunk hozzá, ami azért is jó ilyenkor, mert nemcsak édesítőszer, de egy kicsit karamellizálódik sütés közben, és egy újabb ízzel egészíti ki ételünket. Szabálytalan alakúra szabdaljuk, gyümölcsmártással tálaljuk.

A gyümölcsmártáshoz sárgabaracklekvárt, áfonyalekvárt, egy kis vörösbort adunk, valamint citromhéjat, narancshéjat, és az egészet mixergéppel összekeverjük. A lekvárokhoz aktuális árakat itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy tartalmas leves receptjéért!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Császármorzsa sajtkrémmel, gyümölcsmártással
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.