Cseresznyés és meggyes muffin

Hozzávalók, cseresznyés és meggyes muffin

15 dkg cseresznye-, meggybefőtt
20 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
1 db tojás
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg margarin
2 dl tej
3 dkg darált dió
12 db muffinpapír

 

Cseresznyés és meggyes muffin, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Cseresznyés és meggyes muffin, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A cseresznyés és meggyes muffin recept elkészítése

 

A sütőt 180 fokra melegítjük elő. A befőtteket lecsepegtetjük, darált dióval, vagy ha nincs otthon dió, búzadarával megszórjuk. Felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet. Alaposan összekeverjük. Darált dióhoz aktuális árat itt találnak.

Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Utána hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Jól összekeverjük, hogy egynemű tésztát kapjunk. Végül óvatosan hozzákeverjük a gyümölcsöket.

Beletesszük a muffinsütőbe a papírokat, és beleöntjük a tésztát. Berakjuk az előmelegített sütőbe, és 20-25 percig sütjük. Tálalás előtt rövid ideig hagyjuk hűlni, majd a tetejét megszórjuk porcukorral.

Egy másik édesség receptjét itt találják, ez rumos:). Ha viszont sok-sok édességrecept között szeretne böngészni, azt itt teheti meg.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Cseresznyés és meggyes muffin
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.