Csokifelfújt

Hozzávalók, csokifelfújt

  • 10 dkg cukor,
  • 20 dkg csokoládé (keserű),
  • 20 dkg csokoládé (fehér),
  • 1 dl főzőtejszín,
  • 2 evőkanál liszt

 

Csokifelfújt

Csokifelfújt

 

A csokifelfújt elkészítése

 

A soufflé formát/formákat (lehet 6 kicsi, vagy egy nagy) kivajazzuk, hogy ne ragadjon bele a tészta. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk. Félretesszük, hogy a massza lehűljön. A csokoládékhoz aktuális árakat itt találnak.

A tojássárgáját a cukorral és egy csipet sóval kikeverjük, hozzáadjuk a csokimasszát, a tejszínt, és simára keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A felvert habot és a csokoládés masszát  lazán összeforgatjuk a liszttel. Óvatosan, hogy ne essen össze.

Ezután a formába töltjük, és 5-7 perc alatt, 210 fokos sütőben készre sütjük. Nem kell teljesen átsütni, csak annyira, hogy a közepe még egy kicsit folyós maradjon.

Egy másik édességreceptért kattintson ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csokifelfújt
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.