Csokimousse, fehércsokiból

A csokimousse, fehércsokiból recept hozzávalói

13 dkg fehércsoki, 7,5 dkg vaj, 3 cl konyak, 2 db tojás sárgája, 2,5 dl tejszín, 1,5 dkg cukor

Kávéöntethez:

4 dl kávé, 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál keményítő, 4 cl kávélikőr

Csokimousse, fehércsokiból

Csokimousse, fehércsokiból

A csokimousse, fehércsokiból recept elkészítése

Egyszerű, remek krémes édesség, bármikorra. Jó csokit válasszanak hozzá, mert az a titka, no meg persze a jó kis kávéöntet. Mindkettő receptje itt van!

A fehércsokit, a vajat és a konyakot egy keverőtálba tesszük, majd vízgőzön felolvasztjuk. A tejszínt a cukorral habbá verjük, és hozzáadjuk a tojássárgáját. Belga csokikhoz aktuális árat itt találnak.

A keverőtálat levesszük a vízgőzről, majd hozzákeverjuk a habot a fehércsokihoz. Olyan formába öntjük, amiből majd később ki is tudjuk venni. Ha esetleg nincs erre a célra szolgáló formájuk, tehetik egy folpakkal kibélelt csészébe is. Lehűtjük.

A kávéhoz hozzáadunk két evőkanál cukrot, felforraljuk, majd keményítővel öntetsűrűségűre bekötjük. Amikor kicsit kihűlt, hozzáadjuk a kávélikőrt. A csokimousset ezzel az öntettel tálaljuk.

Ha pedig szeretnének még böngészni sok-sok egyszerű és kevésbé egyszerű édességrecept között, kattintsanak ide! És persze várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csokimousse, fehércsokiból
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.