Csokis-cseresznyés süti

Hozzávalók, csokis-cseresznyés süti

  • 1/3 csésze liszt,
  • 1/3 csésze liszt (teljes kiőrlésű),
  • 1 1/2 csésze zabpehely,
  • 1 teáskanál szódabikarbona,
  • 1/2 teáskanál só,
  • 6 evőkanál vaj,
  • 3/4 csésze barna cukor,
  • 1 csésze cseresznye (aszalt),
  • 1 teáskanál vanília kivonat,
  • 1 db tojás,
  • 3 dkg csokoládé (ét)

 

Csokis-cseresznyés süti

Csokis-cseresznyés süti

 

A csokis-cseresznyés süti elkészítése

 

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kétféle lisztet keverjük össze a zabpehellyel, a szódabikarbónával és a sóval. A vajat melegítsük fel egy serpenyőben,majd vegyük le a tűzről.

Keverjük hozzá a barna cukrot. Ezután fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keverékhez. Jöhet bele a cseresznye, a vanília kivonat, a tojás, végül az apróra vágott csokoládé.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Kanál segítségével formázzunk a tésztából kisebb korongokat és tegyük a tepsibe. Süssük körülbelül 12 percig.

Egy másik édességreceptért kattintsanak ide! Ha sok-sok sütirecept között szeretnének böngészni, nézzenek körül itt!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csokis-cseresznyés süti
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.