Csokis-mogyoróvajas kalács

Hozzávalók, csokis-mogyoróvajas kalács

50 dkg finomliszt
nagy csipet só
3 evőkanál cukor
1 db tojás
1 db tojássárgája
2,5 dl langyos tej
5 dkg vaj
2,5 dkg élesztő

A töltelékhez:

15 dkg étcsokoládé
15 dkg mogyoróvaj
3 evőkanál tejszín

 

Csokis-mogyoróvajas kalács

Csokis-mogyoróvajas kalács

 

A csokis-mogyoróvajas kalács elkészítése

 

A dagasztógép táljába mértem az összes hozzávalót, és körülbelül 15 perc alatt fényes, kissé lágyabb kelt tésztát dagasztottam. Letakartam, és hagytam duplájára kelni.

Míg kelt, előkészítettem a tölteléket: Ha kíváncsiak, hogyan készül a töltelék akkor látogassanak el a Limara péksége oldalra!

Egy másik kalácsreceptet itt találnak!

Egy különleges (igazán különleges!) csokoládéhoz kattintsanak ide. Beszerzés, ár egy helyen! 

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csokis-mogyoróvajas kalács
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.