Csokitorta ribizlivel

A csokitorta ribizlivel recept hozzávalói

fél vaníliarúd, 2 dkg liszt, 15 dkg mandula, 25 dkg vaj, 3 db tojás, 16 dkg cukor, 4 cl konyak, 25 dkg vaj, 8 db tojás, 30 dkg cukor, 15 dkg keserű csokoládé, 15 dkg ribizlilekvár

[brid video="219167" player="11524" title="Mit fzznk ma Csokitorta ribizlivel elzetes"]

 

A csokitorta ribizlivel recept elkészítése

 

Ezt a receptet Pisti hozta el a Mit főzzünk ma? műsorába, és Robival együtt látnak neki. Robi a tésztát, Pisti a krémet készíti el, az MFM-videótárban (ha lemaradtak volna az adásról) nézzék meg, hogyan süt süteményt két mesterszakács.

A mandulás tésztát érdemes már előző nap elkészíteni. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük. A tojás fehérjét habbá verjük, ezzel lazítjuk, majd közvetlenül a befejezés előtt hozzáadjuk a vaníliát.

A lisztet összekeverjük a mandulával és a csokoládéval, és közvetlenül a piskóta tésztához adjuk, ügyelve, hogy ne törjön össze. A kész masszát elsimítjuk, és alacsonyfalú tepsiben, sütőpapíron, 180 fokra előmelegített sütőben világosbarnára megsütjük (kb. 10 perc alatt). Amikor elkészült, kiszúrunk belőle három egyforma kört.

A csokoládékrémhez vízfürdőn megolvasztjuk a csokoládét, és kb. 30 fokra lehűtjük. A vízfürdő azt jelenti, hogy: egy lábosban vizet melegítünk, fölé fémtálat vagy egy másik fémedényt helyezünk. Ebbe az edénybe tesszük bele a csokoládét, így tehát tulajdonképpen a vízgőz olvasztja meg. Lehet Mikulásról, más ünnepekről megmaradt csokoládét is ilyen módon felolvasztani.

Habosra keverjük a puha vajat, és hozzáadjuk a csokoládét. A tojássárgáját is habosra keverjük a cukorral, majd a vajmasszához keverjük. A csokoládéhoz aktuális árakat itt találnak.

A tésztalapokat megkenjük a ribizlizselé felével, majd rásimítjuk a csokoládékrém egyharmadát, utána jöhet a következő lap, átitatjuk a cukorszirup és a konyak keverékével, majd ismét ribizlilekvár és a csokoládékrém. Végül az utolsó lap, amelyre ismét a konyakos cukorszirup és a maradék csokikrém kerül.

A torta tetejét és oldalát beburkoljuk a csokoládérudacskákkal, eperrel és mentával díszítjük.

Csokitorta ribizlivel

Csokitorta ribizlivel

A teljes videóreceptet itt találják.

 

Itt pedig még egy csokis tipp!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!  És, ha megtetszett ez a recept, ellenben akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.