Csokoládés fánk

A csokoládés fánk recept hozzávalói

2 dkg élesztő, 2 db kockacukor, 5 dkg cukor, 2 dl tej, 5 dkg vaj, 25 dkg liszt, szerecsendió, fahéj, 10 dkg csokoládé, 5 dkg porcukor

Csokoládés fánk

Csokoládés fánk

 

A csokoládés fánk recept elkészítése

 

Hívhatnánk bagelnak is, de ez mégiscsak egy fánk - nevezzük így. Egyszerű, gyors süti, jól variálható, ez most a csokis verzió. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdjük most, hogy kevés langyos tejbe belerakjuk a kockacukrot és az élesztőt. Felfuttatjuk.

Ezután hozzáadjuk az élesztős tejhez a sót, a szerecsendiót, a fahéjat, a tojást, a vajat, a lisztet, és az egészet összegyúrjuk. Hagyjuk kelni, kb. fél órán át.

Beletesszük a fánksütőbe a tésztát, 190 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Elkészítjük a csokoládéöntetet. Vízgőz felett (egyszerű dolog: egy forró vízzel teli lábos fölé, egy tálba rakjuk a csokoládét) felolvasztjuk a csokoládét. Kevés porcukrot és vizet adunk hozzá. Csokoládéhoz aktuális árat itt találnak.

A kész fánkokat félig belemártjuk az öntetbe. Pár percre betehetjük a hűtőbe is. Porcukrozzuk, de készíthetünk cukormázat is a tetejére. Mi mást mondhatnánk: egyszerű, de nagyszerű! Próbálják ki!

 

Egy más jellegű édesség receptjét itt találják!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.