A csokoládés fánk recept hozzávalói
2 dkg élesztő, 2 db kockacukor, 5 dkg cukor, 2 dl tej, 5 dkg vaj, 25 dkg liszt, szerecsendió, fahéj, 10 dkg csokoládé, 5 dkg porcukor
Csokoládés fánk
A csokoládés fánk recept elkészítése
Hívhatnánk bagelnak is, de ez mégiscsak egy fánk - nevezzük így. Egyszerű, gyors süti, jól variálható, ez most a csokis verzió. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!
Kevés langyos tejbe belerakjuk a kockacukrot és az élesztőt. Felfuttatjuk.
Hozzáadjuk az élesztős tejhez a sót, a szerecsendiót, a fahéjat, a tojást, a vajat, a lisztet, és az egészet összegyúrjuk. Hagyjuk kelni, kb. fél órán át.
Beletesszük a fánksütőbe a tésztát, 190 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Elkészítjük a csokoládéöntetet. Vízgőz felett (egyszerű dolog: egy forró vízzel teli lábos fölé, egy tálba rakjuk a csokoládét) felolvasztjuk a csokoládét. Kevés porcukrot és vizet adunk hozzá. Csokoládéhoz aktuális árat itt találnak.
A kész fánkokat félig belemártjuk az öntetbe. Pár percre betehetjük a hűtőbe is. Porcukrozzuk, de készíthetünk cukormázat is a tetejére.
Egy más jellegű édesség receptjét itt találják!
Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!
Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!