Csokoládés felfújt

A csokoládés felfújt recept hozzávalói

  • 10 dkg cukor,
  • 20 dkg keserű csokoládé,
  • 20 dkg fehér csokoládé,
  • 1 dl főzőtejszín,
  • 2 evőkanál liszt

Csokoládés felfújt

 

A csokoládés felfújt recept elkészítése

 

Egy gyors desszert mára: csokival méghozzá. Egy kevés ügyesség, egy kevés idő, és máris készen van.  A soufflé formát/formákat (lehet 6 kicsi, vagy egy nagy) kivajazzuk, hogy ne ragadjon bele a tészta. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk. Félretesszük, hogy a massza lehűljön. Csokihoz aktuális árakat itt találnak.

A tojássárgáját a cukorral és egy csipet sóval kikeverjük, hozzáadjuk a csokimasszát, a tejszínt, és simára keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A felvert habot és a csokoládés masszát  lazán összeforgatjuk a liszttel. Óvatosan, hogy ne essen össze.

Ezután a formába töltjük és 5-7 perc alatt, 210 fokos sütőben készre sütjük. Nem kell teljesen átsütni, csak annyira, hogy a közepe még egy kicsit folyós maradjon.

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.