Csokoládés felfújt

Hozzávalók, csokoládés felfújt

  • 10 dkg cukor,
  • 20 dkg keserű csokoládé,
  • 20 dkg fehér csokoládé,
  • 1 dl főzőtejszín,
  • 2 evőkanál liszt

 

Csokoládés felfújt

 

A csokoládés felfújt elkészítése

 

Egy gyors desszert mára: csokival méghozzá. Egy kevés ügyesség, egy kevés idő, és máris készen van.  A soufflé formát/formákat (lehet 6 kicsi, vagy egy nagy) kivajazzuk, hogy ne ragadjon bele a tészta. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk. Félretesszük, hogy a massza lehűljön. Csokihoz aktuális árakat itt találnak.

A tojássárgáját a cukorral és egy csipet sóval kikeverjük, hozzáadjuk a csokimasszát, a tejszínt, és simára keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A felvert habot és a csokoládés masszát  lazán összeforgatjuk a liszttel. Óvatosan, hogy ne essen össze.

Ezután a formába töltjük és 5-7 perc alatt, 210 fokos sütőben készre sütjük. Nem kell teljesen átsütni, csak annyira, hogy a közepe még egy kicsit folyós maradjon.

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csokoládés felfújt
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.