Csörögefánk

Hozzávalók

40 dkg liszt, 5 dkg vaj, 1 késhegyni só, 1 dl tejföl, 1 evőkanál cukor, 4 db tojássárgája, 0,5 dl rum, 4 dl olaj a sütéshez, a tálaláshoz porcukor

 

Csörögefánk

Csörögefánk

 

A lisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a puha vajat és összemorzsoljuk úgy, hogy közben a vaj ne olvadjon meg.

Most hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tojás sárgákat, a rumot, a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, hogy egynemű tésztát kapjunk.

Folpackba csomagoljuk, és 2 órára hűtőbe tesszük pihentetni.

Ezután lisztezett deszkán 2mm-es vastagságúra nyújtjuk, majd derelyeszaggatóval egymásra srégen nagyobb rombuszformára vágjuk.

Minden egyes tészta közepére két hosszanti csíkot vágunk, majd a két hosszanti sarkát átbújtatjuk a két vágáson.

Ha mindegyiket elkészítettük, 10 percet pihentetjük, majd a forró olajban minden oldalukat pirosra sütjük, és papírtörlőre téve jól lecsepegtetjük.

Ha elkészültek, melegen vagy hidegen, vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.

Ha a csörögefánk tetszett, itt egy másik sütitipp is.

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Csörögefánk
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.