Csörögefánk

Hozzávalók, csörögefánk

40 dkg liszt
5 dkg vaj
1 késhegynyi só
1 dl tejföl
1 evőkanál cukor
4 db tojássárgája
0,5 dl rum
4 dl olaj a sütéshez
a tálaláshoz porcukor

 

Csörögefánk

Csörögefánk

 

A csörögefánk elkészítése

 

A lisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a puha vajat és összemorzsoljuk úgy, hogy közben a vaj ne olvadjon meg. Most hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tojás sárgákat, a rumot, a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, hogy egynemű tésztát kapjunk. Folpackba csomagoljuk, és 2 órára hűtőbe tesszük pihentetni. Rumhoz aktuális árakat itt találnak.

Ezután lisztezett deszkán 2mm-es vastagságúra nyújtjuk, majd derelyeszaggatóval egymásra srégen nagyobb rombuszformára vágjuk. Minden egyes tészta közepére két hosszanti csíkot vágunk, majd a két hosszanti sarkát átbújtatjuk a két vágáson.

Ha mindegyiket elkészítettük, 10 percet pihentetjük, majd a forró olajban minden oldalukat pirosra sütjük, és papírtörlőre téve jól lecsepegtetjük. Ha elkészültek, melegen vagy hidegen, vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.

Ha a csörögefánk tetszett, itt egy másik sütitipp is.

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Csörögefánk
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.