Csörögefánk

A csörögefánk recept hozzávalói

40 dkg liszt, 5 dkg vaj, 1 késhegynyi só, 1 dl tejföl, 1 evőkanál cukor, 4 db tojássárgája, 0,5 dl rum, 4 dl olaj a sütéshez, a tálaláshoz porcukor

Csörögefánk

Csörögefánk

 

A csörögefánk recept elkészítése

 

Most egy igazán egyszerű édesség készül a Mit főzzünk ma? konyhájában, ami ráadásul olyan, hogy egyfelől kínálja magát, másfelől pedig ha az ember elkezdi, nem tudja abbahagyni. Mármint a nassolást. Nézzék meg, és készítsék is el így!

A lisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a puha vajat és összemorzsoljuk úgy, hogy közben a vaj ne olvadjon meg.

Hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tojás sárgákat, a rumot, a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, hogy egynemű tésztát kapjunk. Folpackba csomagoljuk, és 2 órára hűtőbe tesszük pihentetni. Rumhoz aktuális árakat itt találnak.

Ezután lisztezett deszkán 2 mm-es vastagságúra nyújtjuk, majd derelyeszaggatóval egymásra srégen nagyobb rombuszformára vágjuk. Minden egyes tészta közepére két hosszanti csíkot vágunk, majd a két hosszanti sarkát átbújtatjuk a két vágáson.

Ha mindegyiket elkészítettük, 10 percet pihentetjük, majd a forró olajban minden oldalukat pirosra sütjük, és papírtörlőre téve jól lecsepegtetjük. Ha elkészültek, melegen vagy hidegen, vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.

 

Ha a csörögefánk tetszett, itt egy másik sütitipp is.

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Csörögefánk
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.