Darafelfújt ananászlekvárral

Hozzávalók

  • 0,5 l tej,
  • 2 evőkanál búzadara,
  • 3 db tojás,
  • 1 evőkanál + 2 evőkanál cukor,
  • 5 dkg kókuszreszelék,
  • fél ananász,
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tejet forralunk, és a szokott módon tejbedarát, tejbegrízt főzünk. Attól lesz különleges, hogy kókuszreszeléket is teszünk bele.

Amikor elkészült, tojást adunk hozzá, és kivajazott sütőedénybe helyezzük. Betesszük a sütőbe.

Amíg készül a felfújt, elkészítjük az ananászlekvárt. Friss ananászt meghámozunk, apró darabokra vágjuk fel. Cukorszirupba tesszük, beleöntjük a vaníliás cukrot.

Tálalásnál kivesszük a fejfújtunkat a sütőformából, felszeleteljük, egy szeletet a tányérra helyezünk, ananászlekvárral körbelocsoljuk, mentalevéllel díszítjük.

 

Jó étvágyat kívánok!



Comments are closed.