Darafelfújt ananászlekvárral

A darafelfújt ananászlekvárral hozzávalói

0,5 l tej
2 evőkanál búzadara
3 db tojás
1 evőkanál + 2 evőkanál cukor
5 dkg kókuszreszelék
fél ananász
1 csomag vaníliás cukor

 

Darafelfújt ananászlekvárral

Darafelfújt ananászlekvárral

 

A darafelfújt ananászlekvárral recept elkészítése

 

A tejbegríz egy generáció meghatározó élménye volt. Ez a recept is ezzel kezdődik, de egy kicsit más irányba fut ki. Nézzenek rá!

Tejet forralunk, és a szokott módon tejbedarát, tejbegrízt főzünk. Attól lesz különleges, hogy kókuszreszeléket is teszünk bele. A kókuszreszelékhez aktuális árat itt találnak.

Amikor elkészült, tojást adunk hozzá, és kivajazott sütőedénybe helyezzük. Betesszük a sütőbe.

Amíg készül a felfújt, elkészítjük az ananászlekvárt. Friss ananászt meghámozunk, apró darabokra vágjuk fel. Cukorszirupba tesszük, beleöntjük a vaníliás cukrot.

Tálalásnál kivesszük a fejfújtunkat a sütőformából, felszeleteljük, egy szeletet a tányérra helyezünk, ananászlekvárral körbelocsoljuk, mentalevéllel díszítjük. Az ananászlekvárhoz aktuális árat itt találnak.

 Itt egy remek ajánlat ananászra!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Darafelfújt ananászlekvárral
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.