Egyszerű csokifelfújt

Az egyszerű csokifelfújt recept hozzávalói

25 g vaj, 10 dkg cukor, 20 dkg keserű csokoládé, 5 db tojás sárgája, 6 db tojás fehérje, 2 evőkanál főzőtejszín, 2 evőkanál liszt, pici só

Egyszerű csokifelfújt

Egyszerű csokifelfújt

 

Az egyszerű csokifelfújt recept elkészítése

 

Egy egyszerű, de nagyszerű sütireceptet osztunk meg most Önökkel. Bocs a szófordulatért, de ez egy ilyen recept. Tényleg remek, tényleg nem kell hozzá sok dolog, és gyorsan meg is van. Nézzék meg, próbálják ki!

A soufflé formát/formákat (lehet 6 kicsi, vagy egy nagy) kivajazzuk, hogy ne ragadjon bele a tészta. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk. Félretesszük, hogy a massza lehűljön. A csokoládékhoz aktuális árakat itt találnak.

A tojássárgáját a cukorral és egy csipet sóval kikeverjük, hozzáadjuk a csokimasszát, a tejszínt, és simára keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A felvert habot és a csokoládés masszát  lazán összeforgatjuk a liszttel. Óvatosan, hogy ne essen össze.

Ezután a formába töltjük, és 5-7 perc alatt, 210 fokos sütőben készre sütjük. Nem kell teljesen átsütni, csak annyira, hogy a közepe még egy kicsit folyós maradjon.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Egy másik édességreceptért kattintson ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csokifelfújt
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.