Egyszerű meggyes pite

Az egyszerű meggyes pite recept hozzávalói

A linzertésztához (3:2:1 arányban készítve):

3 rész liszt, 2 rész zsiradék, pl. margarin, 1 rész porcukor, 1 citrom héja reszelve, 1 csipet só, 1 tojássárgája ( fél kilónként)

A meggytöltelékhez:

1 üveg meggy, 2-3 púpozott evőkanál porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 2 evőkanál édes morzsa

Egyszerű meggyes pite, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Egyszerű meggyes pite, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Az egyszerű meggyes pite recept elkészítése

A pite bizony remek dolog, és ha csak egy picit is ügyesek vagyunk (miért ne lennénk), akkor nem lehet elrontani. Most a meggyes verzió jön, amihez remekül fel tudják használni befőttes receptünket is. Minden egyben, ahogy kell.

A linzertészta hozzávalóit összekeverjük, és betesszük a hűtőbe. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd kihűlés után kivesszük a tésztát, és két részre osztjuk. Ha megnéznének egy klasszikus linzert is, itt tehetik meg.

Két részre osztjuk, és az egyik felét kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe, és elősütjük.

Elkészítjük a meggytölteléket. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és rátesszük az elősütött tésztára. A töltelék előtt a tésztára durvára vágott diót szórunk. Ha esetleg nem jött volna össze a befőzés a szezonban, azért olyan nagy baj nincsen, magozott meggybefőtthöz aktuális árat itt találnak.

A megmaradt tésztát vagy ráreszeljük, vagy rácsot készítünk belőle, és úgy tesszük a töltelékre, vagy csak egyszerűen kinyújtjuk, és a töltelékre rakjuk.

Ha szeretne még böngészni egyszerű és bonyolult sütireceptek között, vagy akár másfajta muffinreceptek között, itt teheti meg. Nézzen körül, és persze várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Egyszerű meggyes pite
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.