Egyszerű töltött fánk

Az egyszerű töltött fánk recept hozzávalói

A tésztához:

50 dkg liszt, 5 dkg cukor, 3 dl tej, 1 db tojás, 0,5 dl olaj, 1 tasak vaníliás cukor, csipet só, 2,5 dkg élesztő

A töltelékhez:

30 dkg édes mogyorókrém, 1 db tojás

A sütéshez:

7 dl olaj

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé, 1 evőkanál olaj

Egyszerű töltött fánk

Egyszerű töltött fánk

 

Az egyszerű töltött fánk recept elkészítése

 

A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, és beletöltjük a langyos tejet meg a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ezután hozzáadjuk a tojást, a sót, a vaníliás cukrot és jól megdagasztjuk. Legvégén beledolgozzuk az olajat és letakarva, 40 percig kelni hagyjuk.

Ha a tészta megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és fele részén a szaggatóval megjelöljük a fánkok helyét. Mindegyik kör közepére egy teáskanál mogyorókrémet teszünk, és a jelölés mentén kevés felvert tojással körbekenjük a tésztát.

 

A recept folytatását az Aleda konyhája oldalon olvashatják!

 

Itt egy remek halreceptet találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Egyszerű töltött fánk
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.