Egyszerű túrófánk erdei gyümölcsös öntettel

Az egyszerű túrófánk erdei gyümölcsös öntettel recept hozzávalói

35 dkg túró, 20 dkg liszt, 2 db tojás, fél csomag sütőpor, fél csomag vaníliás cukor, 5 dkg porcukor, 25 dkg erdei gyümölcs, 10 dkg cukor, 1 dl vörösbor

Egyszerű túrófánk erdei gyümölcsös öntettel

Egyszerű túrófánk erdei gyümölcsös öntettel

 

Az egyszerű túrófánk erdei gyümölcsös öntettel recept elkészítése

 

Teljesen őszintén elmondjuk, hogy az erdei gyümölcsös öntet ennek a sütinek a titka. Tényleg. Nézzék meg, és készítsék is el így!

Az áttört túróhoz 2 megmosott tojást felütünk, elkeverjük, hűtőben 20-25 percet állni hagyjuk.

Utána jól összegyúrjuk, a tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kicsit megnyomkodjuk a közepét, majd bő, forró olajban kisütjük. Lehet ezt sütőlemezen is kisütni, tetejét tojással lekenve.

Erdei öntetet adhatunk hozzá, friss vagy fagyasztott gyümölcsből, ízesítjük cukorral, vörösborral pedig felhígítjuk. Tálaláskor a fánkot felhalmozzuk, kevés vaníliás porcukorral meghintjük, és már el is készültünk. Az erdei gyümölcshöz aktuális árat itt találnak.

 

Gondolkodtak már egy jó nyárson? Mi igen, és itt adunk is egy tippet!

 

Ha szeretnének válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Cím
recipe image
Recept neve
Egyszerű túrófánk erdei gyümölcsös öntettel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.