Eperhabos charlotte

Hozzávalók, eperhabos charlotte

  • 4 db tojás,
  • 4 evőkanál cukor,
  • 1 reszelt héja citrom,
  • 4 dl tejszín,
  • 2 evőkanál méz,
  • 25+5 dkg málna,
  • 1 jó evőkanál zselatin,
  • tejszínhab,
  • 10 dkg vaj,
  • 2 jó evőkanál porcukor,
  • 4 evőkanál málnalekvár

 

Eperhabos charlotte

Eperhabos charlotte

 

Az eperhabos charlotte elkészítése

 

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgákat a cukorral, a reszelt citromhéjjal fehéredésig keverjük. Ezután beleszórjuk a szitált lisztet, és a kemény tojásfehérjehabbal lazítjuk. Végül sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, vékonyra simítjuk, és 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt világos színűre sütjük. Ha elkészült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és nedves konyharuhával felcsavarjuk.

A krémhez a puha vajat a porcukorral habosra keverjük, és beleforgatjuk a málnalekvárt. A kihűlt piskótát letekerjük, megkenjük a málnás krémmel, és szorosan felgöngyöljük. Végül fél centi vastagra szeleteljük, és kibélelünk vele egy félgömb alakú formát. A málnahabhoz a növényi tejszínt habbá verjük, beleforgatjuk a mézet, a 25 deka, villával nagyjából összetört málnát, és a fél deci forró vízben feloldott zselatint.

Végül a lágy málnahabot a piskótával bélelt formába töltjük, majd a megmaradt piskótával befedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük dermedni. Tálaláskor tejszínhabbal, málnaszemekkel díszítjük, és cikkekre vágva tálaljuk.

További édes süti receptjeinket itt találja.

 Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Eperhabos charlotte
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.