Epertortácska joghurttal

Az epertortácska joghurttal recept hozzávalói

  • 4 db tojás,
  • 4 evőkanál cukor,
  • 3 evőkanál liszt,
  • 1 evőkanál kakaópor,
  • 1 késhegynyi sütőpor,
  • 1 csipet só,
  • 0,75 l joghurt,
  • 15 dkg eper,
  • 1 db vaníliarúd,
  • 10 dkg porcukor,
  • 1 db narancs,
  • 5 g zselatin,
  • tejszínhab

 

 

Az epertortácska joghurttal recept elkészítése

 

Desszertet készítünk, méghozzá joghurtos megoldással, mert úgy vettük észre, mostanában a joghurttal készülő torták, sütemények divatosak lettek. Nekünk is van egy receptünk!

Az epret megtisztítjuk. A tojást kettéválasztjuk, külön tesszük a fehérjét és a sárgáját. A sárgáját egy kevés porcukorral habosra keverjük, ebbe kerül bele még a kakaó, a liszt és a csipet sóval felvert tojásfehérje. Az eperhez aktuális árat itt találnak.

A kakaóhoz nagyon jól illik a narancs, ezért narancshéját is reszelünk bele. Formába öntjük a piskótát, és 200 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt elkészül.

A joghurtot beletesszük egy tálba. Zselatint feloldunk egy kevés vízzel hozzákeverjük a joghurthoz, hogy az krémnek tartást adjon. Cukrot keverünk még hozzá és epret, betesszük a hűtőbe. Kicsit hagyjuk állni.

Epertortácska joghurttal

Epertortácska joghurttal

A kész piskótára kerül a joghurtos eper, a tetejére pedig cornflakest szórunk. 1-2 órára betesszük a hűtőbe, tálalásnál tejszínhabbal és eperrel díszítjük.

A teljes receptvideót itt találják.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Epertortácska joghurttal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.