Epertortácska joghurttal

Hozzávalók, epertortácska joghurttal

  • 4 db tojás,
  • 4 evőkanál cukor,
  • 3 evőkanál liszt,
  • 1 evőkanál kakaópor,
  • 1 késhegynyi sütőpor,
  • 1 csipet só,
  • 0,75 l joghurt,
  • 15 dkg eper,
  • 1 db vaníliarúd,
  • 10 dkg porcukor,
  • 1 db narancs,
  • 5 g zselatin,
  • tejszínhab

 

 

Az epertortácska joghurttal recept elkészítése

 

Desszertet készítünk, méghozzá joghurtos megoldással, mert úgy vettük észre, mostanában a joghurttal készülő torták, sütemények divatosak lettek. Nekünk is van egy receptünk!

Az epret megtisztítjuk. A tojást kettéválasztjuk, külön tesszük a fehérjét és a sárgáját. A sárgáját egy kevés porcukorral habosra keverjük, ebbe kerül bele még a kakaó, a liszt és a csipet sóval felvert tojásfehérje. Az eperhez aktuális árat itt találnak.

A kakaóhoz nagyon jól illik a narancs, ezért narancshéját is reszelünk bele. Formába öntjük a piskótát, és 200 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt elkészül.

A joghurtot beletesszük egy tálba. Zselatint feloldunk egy kevés vízzel hozzákeverjük a joghurthoz, hogy az krémnek tartást adjon. Cukrot keverünk még hozzá és epret, betesszük a hűtőbe. Kicsit hagyjuk állni.

A kész piskótára kerül a joghurtos eper, a tetejére pedig cornflakest szórunk. 1-2 órára betesszük a hűtőbe, tálalásnál tejszínhabbal és eperrel díszítjük.

A teljes receptvideót itt találják.

 

Epertortácska joghurttal

Epertortácska joghurttal

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Epertortácska joghurttal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.