Epres-csokoládés linzerkosarak

Hozzávalók, epres-csokoládés linzerkosarak

30 dkg liszt
15 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 evőkanál tejföl
2 db tojás sárgája
vaj
liszt a forma kikenéséhez, beszórásához
4 dl habtejszín
2 csomag habfixáló
3 evőkanál porcukor
12 dkg étcsokoládé
1 kiskanál rumaroma
20 dkg friss eper a díszítéshez

 

Epres-csokoládés linzerkosarak

Epres-csokoládés linzerkosarak

 

Az epres-csokoládés linzerkosarak recept elkészítése

 

A lisztet a puha vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat, a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrjuk. Ha elkészült, lefóliázva 2 órára hűtőbe tesszük pihentetni, majd lisztezett deszkán átgyúrjuk, kisebb dió nagyságú darabokra vágjuk,  kigömbölygetjük, és kibéleljük vele a vajazott lisztezett kosárformákat.

Végül 190 fokos sütőben 10-15 perc alatt pirosra sütjük, kihűtjük, majd közben elkészítjük a csokis krémet. Különleges étcsokihoz árat itt találnak.

A hideg habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot, a langyos olvasztott étcsokoládét, és a rumaromát. Ha elkészült, 15 percre hűtőbe tesszük. Tálaláskor a csokis krémet habzsákba töltjük, majd a tésztakosarakba rózsákat nyomunk belőle, és a tetejére friss epercikkeket teszünk.

Egy másik epres receptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Epres-csokoládés linzerkosarak
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.