Epres, csokoládés linzerkosarak

Az epres, csokoládés linzerkosarak recept hozzávalói

30 dkg liszt, 15 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1 evőkanál tejföl, 2 db tojás sárgája, vaj, liszt a forma kikenéséhez, beszórásához, 4 dl habtejszín, 2 csomag habfixáló, 3 evőkanál porcukor, 12 dkg étcsokoládé, 1 kiskanál rumaroma, 20 dkg friss eper a díszítéshez

Epres, csokoládés linzerkosarak

Epres, csokoládés linzerkosarak

 

Az epres, csokoládés linzerkosarak recept elkészítése

 

Nem kérdés, hogy szeretjük az epret. Meg a csokoládét is. Sőt, a linzert is. Mit tehetünk más tehát, minthogy összegyúrjuk őket egy receptbe. Meg is történt. Nézzék meg, mi sült ki belőle, és készítsék is el így!

A lisztet a puha vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat, a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrjuk. Ha elkészült, lefóliázva 2 órára hűtőbe tesszük pihentetni, majd lisztezett deszkán átgyúrjuk, kisebb dió nagyságú darabokra vágjuk,  kigömbölygetjük, és kibéleljük vele a vajazott lisztezett kosárformákat.

Végül 190 fokos sütőben 10-15 perc alatt pirosra sütjük, kihűtjük, majd közben elkészítjük a csokis krémet. Különleges étcsokihoz árat itt találnak.

A hideg habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot, a langyos olvasztott étcsokoládét, és a rumaromát. Ha elkészült, 15 percre hűtőbe tesszük. Tálaláskor a csokis krémet habzsákba töltjük, majd a tésztakosarakba rózsákat nyomunk belőle, és a tetejére friss epercikkeket teszünk.

 

Egy másik epres receptért kattintsanak ide!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Epres, csokoládés linzerkosarak
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.