Epres mascarponéval töltött fánk

Hozzávalók, epres mascarponéval töltött fánk

  • 10 dkg liszt,
  • 10 dkg vaj,
  • 15 dkg eper,
  • 10 dkg cukor,
  • 4 db tojás,
  • 1 dl tejszín,
  • 50 dkg mascarpone sajt

 

Epres mascarponéval töltött fánk

Epres mascarponéval töltött fánk

 

Az epres mascarponéval töltött fánk elkészítése

 

A vajat és a vizet felforraljuk egy lábosban. Hozzáadjuk a lisztet, és kis lángon kevergetjük habverővel, míg el nem válik az edény falától. Ha elvált, akkor levesszük a tűzről, és kicsit hűlni hagyjuk. Folyamatos keverés mellett egyesével hozzáadjuk a tojásokat.

Beletesszük egy habzsákba, kiolajozott tepsibe fánkot formázunk a tésztából. Kevés vizet fröcskölünk a tepsire, és sütőben 190 fokon megsütjük. Ha megsül, a tetejét levágjuk.

Az epret kevés cukron lehúzatjuk, és a mascarponéhoz keverjük. A felvert tejszínhabot is hozzákeverjük, hogy lazább legyen. Végül a fánkba töltjük. Az eperhez aktuális itt találnak. Akár szezonon kívül is!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Epres mascarponéval töltött fánk
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.