Az epres mascarponéval töltött fánk recept hozzávalói
- 10 dkg liszt,
- 10 dkg vaj,
- 15 dkg eper,
- 10 dkg cukor,
- 4 db tojás,
- 1 dl tejszín,
- 50 dkg mascarpone sajt
Epres mascarponéval töltött fánk
Az epres mascarponéval töltött fánk recept elkészítése
Töltött fánk, amolyan hétköznapi módra. Úgy raktuk össze a receptet, hogy ne csak hétvégén férjen bele az elkészítése. Nézzék meg, mit találtunk ki, és készítsék el Önök is így!
A vajat és a vizet felforraljuk egy lábosban. Hozzáadjuk a lisztet, és kis lángon kevergetjük habverővel, míg el nem válik az edény falától. Ha elvált, akkor levesszük a tűzről, és kicsit hűlni hagyjuk. Folyamatos keverés mellett egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
Beletesszük egy habzsákba, kiolajozott tepsibe fánkot formázunk a tésztából. Kevés vizet fröcskölünk a tepsire, és sütőben 190 fokon megsütjük. Ha megsül, a tetejét levágjuk.
Az epret kevés cukron lehúzatjuk, és a mascarponéhoz keverjük. A felvert tejszínhabot is hozzákeverjük, hogy lazább legyen. Végül a fánkba töltjük. Az eperhez aktuális itt találnak. Akár szezonon kívül is!
Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!