Fahéjas-meggyes puding

Hozzávalók, fahéjas-meggyes puding

30 dkg meggy
10 db zsemle
6 db tojás
15 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg dió
6 dkg vaj
késhegynyi őrölt fahéj
10 dkg zsemlemorzsa

 

Fahéjas-meggyes puding

Fahéjas-meggyes puding

 

A fahéjas-meggyes puding elkészítése

 

A szikkadt zsemléket nagyobb kockákra vágjuk, keverőtálba tesszük, kevés tejet öntünk rá, hogy egy kicsit átpuhuljon.

A vajat, porcukrot, reszelt citromhéjat, fahéjat, vaníliáscukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük, összekeverjük a zsemlével. Hozzáadjuk a magozott meggyet és a tojások felvert habját. Ha nem jutnának épp friss meggyhez, fagyasztotthoz aktuális árat itt találnak.

Óvatosan összekeverjük és vajazott, durvára vágott pirított dióval kikent formákba töltjük. Gőzös sütőben sütjük.

Tálaláskor fahéjas vaníliaöntetet vagy grillezett meggyet kínálhatunk.

Egy másfajta fahéjas receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Fahéjas-meggyes puding
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.