Fahéjas, meggyes puding

A fahéjas, meggyes puding recept hozzávalói

30 dkg meggy, 10 db zsemle, 6 db tojás, 15 dkg porcukor, 1 db citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg dió, 6 dkg vaj, késhegynyi őrölt fahéj, 10 dkg zsemlemorzsa

Fahéjas, meggyes puding

Fahéjas, meggyes puding

 

A fahéjas, meggyes puding elkészítése

 

Ez a recept is abba a kategóriába tartozik, ami alapvetően egyszerű hozzávalókra épül. mint például a szikkadt zsömle. Mert ugye pazarolni vétek, és mindent újra lehet varázsolni, ha kicsit is ügyesek vagyunk. És miért ne lennénk azok? Nézzék meg, és készítsék is el így!

A szikkadt zsemléket nagyobb kockákra vágjuk, keverőtálba tesszük, kevés tejet öntünk rá, hogy egy kicsit átpuhuljon.

A vajat, porcukrot, reszelt citromhéjat, fahéjat, vaníliás cukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük, összekeverjük a zsemlével. Hozzáadjuk a magozott meggyet és a tojások felvert habját. Ha nem jutnának épp friss meggyhez, fagyasztotthoz aktuális árat itt találnak.

Óvatosan összekeverjük és vajazott, durvára vágott pirított dióval kikent formákba töltjük. Gőzös sütőben sütjük. Tálaláskor fahéjas vaníliaöntetet vagy grillezett meggyet kínálhatunk.

 

Egy másfajta fahéjas receptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Fahéjas, meggyes puding
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.