Fánk, ünnepekre

A fánk, ünnepekre recept hozzávalói

0,5 kg liszt, csipet só, 5 db tojássárgája, 6 dkg vaj, 5 dkg porcukor, reszelt citromhéj, 2 dl tej, 4 dkg élesztő, 1 evőkanál rum, baracklekvár, porcukor

Fánk, ünnepekre

Fánk, ünnepekre

 

A fánk, ünnepekre recept elkészítése

 

Persze, hogy megtévesztő a cím, mivelhogy ezt a receptet nem csak ünnepekre ajánljuk. Sőt. Bármikor elkészíthető, amikor kedvet kapnak hozzá. Nézzék is meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez adjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéját, rumot, a tojások sárgáját és az olvasztott vajat. A rumhoz aktuális, részletes árakat itt találnak.

Az élesztős tejjel könnyű kelt tésztát készítünk. Sima, hólyagos, az edény falától elváló tésztát kapjunk. Nem huzatos helyen duplájára kelesszük meg.

A tésztánkat ujjnyi vastagra nyújtsuk ki, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Közepét kicsit benyomva bő olajban süssük ki. Szalvétán csepegtessük le.

Tálaláskor porcukrozzuk, a fánk közepére rummal ízesített baracklekvárt töltsünk.

 

Egy másfajta fánkreceptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fánk, ünnepekre
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.