Fánk, ünnepekre

Hozzávalók, fánk, ünnepekre

0,5 kg liszt,
csipet só,
5 db tojássárgája,
6 dkg vaj,
5 dkg porcukor,
reszelt citromhéj,
2 dl tej,
4 dkg élesztő,
1 evőkanál rum,
baracklekvár,
porcukor

 

Fánk, ünnepekre

Fánk, ünnepekre

 

A fánk, ünnepekre recept elkészítése

 

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez adjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéját, rumot, a tojások sárgáját és az olvasztott vajat. A rumhoz aktuális, részletes árakat itt találnak.

Az élesztős tejjel könnyű kelt tésztát készítünk. Sima, hólyagos, az edény falától elváló tésztát kapjunk. Nem huzatos helyen duplájára kelesszük meg.

A tésztánkat ujjnyi vastagra nyújtsuk ki, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Közepét kicsit benyomva bő olajban süssük ki. Szalvétán csepegtessük le.

Tálaláskor porcukrozzuk, a fánk közepére rummal ízesített baracklekvárt töltsünk.

Egy másfajta fánkreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fánk, ünnepekre
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.