Ferenc József smarnija

A Ferenc József smarnija recept hozzávalói

5 dl tej, 4 db tojás, 4 evőkanál cukor, 20 dkg búzadara, olaj, só, 1 db citrom héja, sárgabarack dzsem

Ferenc József smarnija

Ferenc József smarnija

 

A Ferenc József smarnija recept elkészítése

 

Császármorzsa, kaiserschmarrn - igen, erről van szó. Ferenc József egyik kedvence volt, és tényleg jó:). Mi a Mit főzzünk ma? konyhájában így gondoltuk újra ezt a remek édesség receptet, nézzék meg, és készítsék is el!

Egy nagy tálba beletesszük a tejet, a búzadarát, a cukrot, a tojásokat és a sót, kicsit állni hagyjuk. Olajat hevítünk, beleöntjük a masszát, és gyakori kevergetés mellett sütjük addig, amíg darabos lesz. Mi sárgabarackdzsemmel szeretjük, de gyümölcsöntettel is nagyon finom. A sárgabarackdzsemhez aktuális árakat itt találnak.

A gyümölcsöntetet nagyon gyorsan el lehet készíteni. Cukrot karamellizálunk, beletesszük a friss vagy mirelit gyümölcsöket. Természetesen a mirelit gyümölcsöket előbb felengedjük. Egyet forr, és már kész is.

És itt van még egy gyors sütijavaslat.

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Ferenc József smarnija
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.