Forró eperrel és porcukorral tálalt palacsintakorong

Hozzávalók

10 dkg vaj, 4 dl tej, 30 dkg liszt, 5 db tojás, 2 dl tejszín, 15 dkg porcukor, egy csipet só, vaníliás cukor, 30 dkg eper, 10 dkg cukor, 5 cl konyak, egy evőkanál keményítő, olaj

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a porcukor nagyobb részével kemény habbá verjük.

A tojássárgákat habosra keverjük a vajjal, a maradék cukorral, a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, a sót, majd a lisztet. A felvert fehérjehabbal lazítjuk. Kevés zsiradékon megsütjük a palacsintákat, vastagabbra, mint a hagyományos társát.

A forró eperhez cukrot karamellizálunk, majd rádobjuk az epret. Ráöntjük a konyakot, majd, ha az eper levet eresztett, vízzel kikevert keményítővel sűrítjük

A palacsintakorongok közé rakunk az eperből, feltornyozzuk, majd a tetejét megszórjuk porcukorral. Az eperből maradjon még a tányérra is!

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy másik epres receptért!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Forró eperrel és porcukorral tálalt palacsintakorong
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.