Forró eperrel és porcukorral tálalt palacsintakorong

Hozzávalók, forró eperrel és porcukorral tálalt palacsintakorong

10 dkg vaj
4 dl tej
30 dkg liszt
5 db tojás
2 dl tejszín
15 dkg porcukor
egy csipet só
vaníliás cukor
30 dkg eper
10 dkg cukor
5 cl konyak
egy evőkanál keményítő
olaj

 

Forró eperrel és porcukorral tálalt palacsintakorong

Forró eperrel és porcukorral tálalt palacsintakorong

 

A forró eperrel és porcukorral tálalt palacsintakorong recept elkészítése

 

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a porcukor nagyobb részével kemény habbá verjük.

A tojássárgákat habosra keverjük a vajjal, a maradék cukorral, a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, a sót, majd a lisztet. A felvert fehérjehabbal lazítjuk. Kevés zsiradékon megsütjük a palacsintákat, vastagabbra, mint a hagyományos társát. A palacsinta alapreceptjét egyébként itt találják.

A forró eperhez cukrot karamellizálunk, majd rádobjuk az epret. Ráöntjük a konyakot, majd, ha az eper levet eresztett, vízzel kikevert keményítővel sűrítjük. Az eperhez aktuális árat itt találnak.

A palacsintakorongok közé rakunk az eperből, feltornyozzuk, majd a tetejét megszórjuk porcukorral. Az eperből maradjon még a tányérra is!

 

 

Reméljük megtetszett az előzetes, ha igen, a teljes videóreceptet itt találják!

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy másik epres receptért!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Forró eperrel és porcukorral tálalt palacsintakorong
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.