Gesztenyegolyók csokoládéval

A gesztenyegolyók csokoládéval recept hozzávalói

20 dkg gesztenyemassza, 1 db tojás sárgája, 5 dkg porcukor, 5 dkg darált dió, tej, 1 kicsi üveg meggybefőtt, 1 csomag étcsokoládé

Gesztenyegolyók csokoládéval

Gesztenyegolyók csokoládéval

 

A gesztenyegolyók csokoládéval recept elkészítése

 

Süti, sütés nélkül! Ha valami igazán egyszerű recept, akkor ez az:) Ha váratlan helyzetbe kerülnek, igazán jó megoldás - és persze, nagyon finom...

A fagyasztott gesztenyét szobahőmérsékleten felengedjük, majd összekeverjük a porcukorral, a darált dióval, a vajjal és a tojássárgájával. Aki szereti, rumot vagy rumaromát is tehet bele. Rumhoz aktuális árakat itt találnak.

Kis golyókat formálunk belőle, közepébe meggyet vagy rumos meggyet teszünk. A golyókat rátesszük egy rácsra. Csokoládét olvasztunk, és a golyókra öntjük, tetszés szerint. Mi a képen látható módot választottuk. Tálalásig a hűtőben tartjuk.

 

Kattintson ide egy másik, csokoládés receptért!

 

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.