Gesztenyegolyók csokoládéval

Hozzávalók, gesztenyegolyók csokoládéval

20 dkg gesztenyemassza
1 db tojás sárgája
5 dkg porcukor
5 dkg darált dió
tej, 1 kicsi üveg meggybefőtt
1 csomag étcsokoládé

 

Gesztenyegolyók csokoládéval

Gesztenyegolyók csokoládéval

 

A gesztenyegolyók csokoládéval recept elkészítése

 

A fagyasztott gesztenyét szobahőmérsékleten felengedjük, majd összekeverjük a porcukorral, a darált dióval, a vajjal és a tojássárgájával. Aki szereti, rumot vagy rumaromát is tehet bele. Rumhoz aktuális árakat itt találnak.

Kis golyókat formálunk belőle, közepébe meggyet vagy rumos meggyet teszünk. A golyókat rátesszük egy rácsra. Csokoládét olvasztunk, és a golyókra öntjük, tetszés szerint. Mi a képen látható módot választottuk. Tálalásig a hűtőben tartjuk.

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy másik, csokoládés receptért!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Gesztenyegolyók csokoládéval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.