Gesztenyegolyók csokoládéval

A gesztenyegolyók csokoládéval recept hozzávalói

20 dkg gesztenyemassza, 1 db tojás sárgája, 5 dkg porcukor, 5 dkg darált dió, tej, 1 kicsi üveg meggybefőtt, 1 csomag étcsokoládé

Gesztenyegolyók csokoládéval

Gesztenyegolyók csokoládéval

 

A gesztenyegolyók csokoládéval recept elkészítése

 

Süti, sütés nélkül! Ha valami igazán egyszerű recept, akkor ez az:) Ha váratlan helyzetbe kerülnek, igazán jó megoldás - és persze, nagyon finom...

A fagyasztott gesztenyét szobahőmérsékleten felengedjük, majd összekeverjük a porcukorral, a darált dióval, a vajjal és a tojássárgájával. Aki szereti, rumot vagy rumaromát is tehet bele. Rumhoz aktuális árakat itt találnak.

Kis golyókat formálunk belőle, közepébe meggyet vagy rumos meggyet teszünk. A golyókat rátesszük egy rácsra. Csokoládét olvasztunk, és a golyókra öntjük, tetszés szerint. Mi a képen látható módot választottuk. Tálalásig a hűtőben tartjuk.

 

Kattintson ide egy másik, csokoládés receptért!

 

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Gesztenyegolyók csokoládéval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.