Gesztenyés darázsfészek

A gesztenyés darázsfészek recept hozzávalói

70 dkg vajastészta, 10 dkg baracklekvár, 25 dkg gesztenyepüré, 10 dkg porcukor

Gesztenyés darázsfészek

Gesztenyés darázsfészek

 

A gesztenyés darázsfészek recept elkészítése

 

A gesztenyés sütik jellemzően karácsonykor kerülnek elő, már a recept címe is a téli időket idézi. Pedig nem vagyunk a karácsonyi ünnepkörhöz kötve, ez a finomság bármikor elkészíthető. Ha tetszik a recept, tegyenek így, készítsék el bármikor!

A vajastésztát kinyújtjuk, baracklekvárral megkenjük, megszórjuk darált gesztenyével. Habkártyával megigazgatjuk a gesztenyét.

Előmelegítettük a sütőt 200 fokra. 180-190 fokon 15-20 percig sütjük. Felhajtjuk a tésztát, felszeleteljük, egyenként megigazgatjuk a darázsfészkeket. Fontos, hogy egyenletes vastagságú szeleteket vágjunk.

Tálalásnál porcukorral megszórjuk, erdei gyümölcsöntetet teszünk még rá: erdei gyümölcsöt vörösborral felforralunk. Az erdei gyümölcskeverékhez aktuális árat itt találnak.

 

Itt találnak egy másfajta gesztenyés receptet!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Gesztenyés darázsfészek
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.