Gesztenyés darázsfészek

Hozzávalók, gesztenyés darázsfészek

70 dkg vajastészta
10 dkg baracklekvár
25 dkg gesztenyepüré
10 dkg porcukor

 

Gesztenyés darázsfészek

Gesztenyés darázsfészek

 

A gesztenyés darázsfészek elkészítése

 

A gesztenyés süti jellemzően karácsonykor kerülnek elő, már a recept címe is a téli időket idézi. Pedig nem vagyunk a karácsonyi ünnepkörhöz kötve, ez a finomság bármikor elkészíthető. Ha tetszik a recept, tegyenek így, készítsék el bármikor!

A vajastésztát kinyújtjuk, baracklekvárral megkenjük, megszórjuk darált gesztenyével. Habkártyával megigazgatjuk a gesztenyét.

Előmelegítettük a sütőt 200 fokra. 180-190 fokon 15-20 percig sütjük. Felhajtjuk a tésztát, felszeleteljük, egyenként megigazgatjuk a darázsfészkeket. Fontos, hogy egyenletes vastagságú szeleteket vágjunk.

Tálalásnál porcukorral megszórjuk, erdei gyümölcsöntetet teszünk még rá: erdei gyümölcsöt vörösborral felforralunk. Az erdei gyümölcskeverékhez aktuális árat itt találnak.

Itt találnak egy másfajta gesztenyés receptet!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Gesztenyés darázsfészek
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.