Gesztenyés finomságok

Hozzávalók, gesztenyés finomságok

15 dkg gesztenyemassza
10 dkg aszalt szilva
10 dkg mandula
1 db banán, piskóta
5 dkg kukoricapehely
15 dkg étcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé
10 dkg marcipán
kókuszreszelék

Nem sütni fogunk, hanem különböző finomságokat készítünk. A téli  szünetben vagy hétvégén együtt is elkészíthetik a gyerekekkel.

 

Gesztenyés finomságok

Gesztenyés finomságok

 

A gesztenyés finomságok elkészítése

 

Vizet forralunk, egy-egy tálba beletördeljük a fehér illetve barna csokoládét, a forró víz felé helyezzük, lassú kevergetés közben a csokoládé felolvad. Most a fehér csokoládéhoz adunk ártippet!

A gesztenyepürével golyókat formázunk, aszalt szilvát leforrázott, tisztított mandulával betöltjük. A banánokat karikára vágjuk, a piskóta tekercset pedig felszeleteljük. Majd a forró csokoládéba mártjuk, ezt teljesen az önök fantáziájára bízzuk.

Belemárthatják félig,vagy egészen, lehet az egyik fele barna, a másik fehér. Kókuszreszelékkel lehet például a csokoládés banánt díszíteni. Természetesen más gyümölcsöket is használhatnak, pl. fügét, datolyát, szőlőt, ízlés és kedv szerint.

A maradék csokoládéba belekeverjük a kukorica pelyhet, és kis halmokat formázunk. Célszerű sütőpapírra helyezni, pár percre betesszük a hűtőbe. Már készen is vagyunk. Tálalásnál mignon papírba helyezzük.

Mit készíthetünk még csokival?

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Gesztenyés finomságok
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.