Gofri vörösboros áfonyaöntettel

Hozzávalók, gofri vörösboros áfonyaöntettel

12,5 dkg margarin
2 db tojás
12,5 dkg cukor
0,5 dl tej
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só

Az öntethez:

15 dkg áfonyalekvár
2 dl vörösbor
keményítő

 

Gofri vörösboros áfonyaöntettel

Gofri vörösboros áfonyaöntettel

 

A gofri vörösboros áfonyaöntettel süti elkészítése

 

Ha van otthon gofrisütő (és miért ne lenne, nem akkora dolog az:), akkor itt az ideje az együttgondolkodásnak, preferáljuk most az áfonyát!

A lisztben elkeverjük a sütőport. Egy másik tálban Kikeverjük a tojások sárgáját a margarinnal, a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral, a kakaóporral és a tejjel. Hozzáöntjük a liszthez, alaposan összedolgozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük fel és óvatosan beleöntjük a masszába. Megsütjük a gofrikat.

Amíg a sütemények sülnek, elkészítjük az öntetet. Az áfonyalekvárt felmelegítjük, vörösborral felöntjük, keményítővel bekötjük. Áfonyalekvárhoz aktuális árat itt találnak.

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Gofri vörösboros áfonyaöntettel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.