Gofri vörösboros áfonyaöntettel

A gofri vörösboros áfonyaöntettel recept hozzávalói

12,5 dkg margarin, 2 db tojás, 12,5 dkg cukor, 0,5 dl tej, 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csipet só

Az öntethez:

15 dkg áfonyalekvár, 2 dl vörösbor, keményítő

Gofri vörösboros áfonyaöntettel

Gofri vörösboros áfonyaöntettel

 

A gofri vörösboros áfonyaöntettel recept elkészítése

 

Ha van otthon gofrisütő (és miért ne lenne, nem akkora dolog az:), akkor itt az ideje az együttgondolkodásnak, preferáljuk most az áfonyát! Nézzék meg a receptet, és készítsék is el így otthon!

A lisztben elkeverjük a sütőport. Egy másik tálban Kikeverjük a tojások sárgáját a margarinnal, a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral, a kakaóporral és a tejjel. Hozzáöntjük a liszthez, alaposan összedolgozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük fel és óvatosan beleöntjük a masszába. Megsütjük a gofrikat.

Amíg a sütemények sülnek, elkészítjük az öntetet. Az áfonyalekvárt felmelegítjük, vörösborral felöntjük, keményítővel bekötjük. Áfonyalekvárhoz aktuális árat itt találnak.

 

És, ha már szóba került az áfonya, itt adunk egy másik áfonyás receptet, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Gofri vörösboros áfonyaöntettel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.