Gyömbéres keksz zöldfűszerrel díszítve

A gyömbéres keksz zöldfűszerrel díszítve recept hozzávalói

15 dkg vaj, 25 dkg liszt, 0,5 dl méz, 1 db tojás, 2 kiskanál gyömbérpor, 1 kiskanál szódabikarbóna, 5 dkg porcukor

Gyömbéres keksz zöldfűszerrel díszítve

Gyömbéres keksz zöldfűszerrel díszítve

 

A gyömbéres keksz zöldfűszerrel díszítve recept elkészítése

 

A kekszek igazi díszei egy kínálótálnak, apróságok, de nagyon otthonos hangulatot teremtenek. Ráadásul könnyen, gyorsan elkészíthetők. Egy jó beszélgetés remek kísérője egy jó keksz. Apróság, de sokat hozzátesz a jó hangulathoz. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy felolvasztjuk a vajat egy serpenyőben, hozzáöntjük a mézet, és együtt hevítjük tovább.

A lisztet összekeverjük a cukorral, a szódabikarbónával és a reszelt gyömbérrel. Hozzáöntjük a mézet, majd jöhet a vaj és a tojás. Összegyúrjuk. A gyömbérhez aktuális árat itt találnak.

Vékonyan kinyújtjuk a különlegesen ízesített tésztát, majd kiszaggatjuk, és vajjal kikent, vagy pedig sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük. 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt elkészül. Tálalhatjuk egyenként vagy egymásra téve. Zöldfűszerrel díszítjük.

 

Itt egy másik recept, amihez gyömbért használtunk. Más mint ez, természetesen!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.