Gyors túrós-mazsolás süti

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt,
  • 5 dkg cukor,
  • csipetnyi só,
  • 2 db tojás,
  • 10 dkg vaj,
  • reszelt citromhéj,
  • 3 dkg élesztő ,
  • 2 dl tej,
  • 25 dkg túró,
  • ízlés szerint mazsola,
  • 1 db tojás (sárgája),
  • 5 dkg porcukor

A mazsolát beáztatjuk.

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben. 1 kanál cukrot is adunk hozzá.
A tojássárgáját a vajjal, a cukorral és a reszelt citromhéjjal alaposan összekeverjük.

Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a lisztet és a sót. Meleg helyen kelesztjük, legalább egy órán keresztül.

Közben bőven van időnk a töltelék elkészítésére. A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral és a túróval, ha nagyon csomós a túró, ledarálhatjuk vagy krumplinyomón áttörhetjük.

A megkelt tésztából rudat formázunk, késsel felszeleteljük. Kicsit alakítgatjuk, hogy szép kör formája legyen, a közepébe pedig beletesszük a tölteléket. A kis túrós sütiket sütőpapírra, egymástól kicsit távolabb elhelyezzük. Tojással vagy cukorsziruppal megkenjük a tetejét.

Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.