Gyümölcs rumtésztában

Hozzávalók, gyümölcs rumtésztában

  • 2,5 dl tej,
  • 4 cl rum,
  • 1 csipet só,
  • 2 evőkanál cukor,
  • 8 púpozott evőkanál liszt,
  • 2 kanál olaj,
  • 1 kávéskanál sütőpor,
  • ananász (konzerv),
  • őszibarack,
  • olaj

 

Gyümölcs rumtésztában, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Gyümölcs rumtésztában, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A gyümölcs rumtésztában recept elkészítése

 

Keverjük össze a tejet a rummal, a sóval és a cukorral, majd fokozatosan adjuk hozzá a sütőporral elkevert liszttel, végül két kanál olajat. A gyümölcsdarabokat jól csöpögtessük le, és szalvétával itassuk fel a konzerv levét. A rumhoz széles választékot és aktuális árakat itt találnak.

Mártsuk a tésztába, és forró olajban süssük ropogósra. Fahéjas porcukorral megszórva vagy a gyümölcskonzerv levéből étkezési keményítővel besűrített, citrommal és néhány csepp rummal ízesített mártással tálalhatjuk.

Egy másik édesség receptjét itt találják, ez is rumos:). Ha viszont sok-sok édességrecept között szeretne böngészni, azt itt teheti meg.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Gyümölcs rumtésztában
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.