Gyümölcskenyér

A gyümölcskenyér hozzávalói

4 db tojás,
20 dkg földimogyoró,
15 dkg margarin,
15 dkg méz,
1 db citrom reszelt héja,
15 dkg liszt,
5 dkg mazsola,
5 dkg aszalt szilva,
kevés tej

 

Gyümölcskenyér, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Gyümölcskenyér, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A gyümölcskenyér recept elkészítése

 

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat és a mézet, a kevés tejjel elkevert lisztet, a darált mogyorót (helyette használhatunk diót is), a mazsolát, az aszalt szilvát, a citromhéjat. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan hozzákeverjük a masszához. Mazsolához, dióhoz, mogyoróhoz, aszalt szilvához aktuális árakat itt találnak!

Az őzgerincformát kiolajozzuk, megszórjuk morzsával és beleöntjük a tésztát. Hideg sütőben kezdjük meg a sütést, majd lassú tűzön körülbelül egy órán át sütjük. Mielőtt kivennénk, tűpróbát csinálunk, átsült-e.

Itt találnak egy másik spéci receptet!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Gyümölcskenyér
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.