Gyümölcsrizs-kehely, fagylalttal

Hozzávalók, gyümölcsrizs-kehely, fagylalttal

  • 20 dkg rizs,
  • 0,5 dl tej,
  • 10 dkg őszibarack,
  • 10 dkg körte,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 dkg vaníliás cukor,
  • menta,
  • 20 dkg eperfagylalt,
  • 8 dkg eperturmix,
  • csokoládé levél

 

Gyümölcsrizs-kehely, fagylalttal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Gyümölcsrizs-kehely, fagylalttal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A gyümölcsrizs-kehely, fagylalttal recept elkészítése

 

Ennek a receptnek a létrejöttét két dolog motiválta: volt egyszer egy doboz eperfagyi, illetve gyümölcsrizst is szerettünk volna. Lett a kettőből egy, reméljük, tetszeni fog:).

Félig vízben, félig tejben megfőzzük a rizst. Apró kockára felvárjuk a barackot és a banánt. A banánhoz aktuális árat itt találnak.

Összekeverjük a főtt rizzsel, pohárba tesszük. A tetejére eperfagylaltot és tejszínhabot rakunk, eperöntettel meglocsoljuk, csokilevelet szúrunk a tejszínhabba.

Ha szeretne még keresgélni édességreceptek között, itt teheti meg!

Jó étvágyat kívánunk!
(2003)

Cím
recipe image
Recept neve
Gyümölcsrizs-kehely, fagylalttal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.