Habos gyümölcstorta

Hozzávalók, habos gyümölcstorta

A piskótához:

3 db tojás
1 evőkanál langyos víz
125 gramm cukor
50-50 gramm liszt és ételkeményítő
1 csapott kávéskanál sütőpor
3 csapott evőkanál kakaó

A töltelékhez:

10 lap világos zselatin
3/4 liter tejszín
75 gramm cukor
200 gramm málna vagy más bogyós gyümölcs
1 citrom leve
1 pohárka málnalikőr
25 gramm porcukor
3 db tojás sárgája
1 zacskó vaníliás cukor

 

Habos gyümölcstorta, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Habos gyümölcstorta, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A habos gyümölcstorta elkészítése

 

A piskótához a tojássárgákat vízzel és 75 gramm cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A habot a tojásos krémhez adjuk, rászitáljuk a lisztet, a keményítőt, a sütőport és a kakaót, majd óvatosan összedolgozzuk. A piskótamasszát kizsírozott tortaformába töltjük, és gyengén előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük. A piskótát sütőrácsra borítva kihűlni hagyjuk, majd vízszintesen kettévágjuk.

A töltelékhez a zselatint bő vízbe áztatjuk, a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. Néhány gyümölcsszemet félreteszünk a díszítéshez, a többit villával szétnyomkodjuk. Hozzákeverjük a citromlevet, a likőrt és a porcukrot. 7 lap beáztatott és jól kinyomkodott zselatint kissé felmelegítve feloldunk. Az oldott zselatint összekeverjük a gyümölcspürével, majd a tejszínhab egyharmadával gazdagítjuk. Málnához aktuális ártippet itt találnak!

Az alsó tésztalapot tortakarikával körbefogjuk, rásimítjuk a málnahabot. Ráhelyezzük a második tortalapot. A tojássárgákat és a vaníliás cukrot elkeverjük a maradék tejszínhabbal, majd hozzáadjuk a jól kinyomott és feloldott maradék zselatint. A tortát bevonjuk habbal, és hűtőszekrényben kicsit pihentetjük. Óvatosan eltávolítjuk a tortakarikát, majd a darabolt gyümölccsel díszítve tálaljuk.

Nézzen meg egy más típusú édességet is!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Habos gyümölcstorta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.