Kakaós-diós lepény

Hozzávalók, kakaós-diós lepény

  • 14 dkg liszt,
  • 14 dkg margarin,
  • só,
  • 1 db tojás sárgája,
  • hideg víz,
  • 3 db tojás sárgája,
  • 17 dkg cukor,
  • 3 dkg kakaó,
  • 5 dkg darált dió,
  • 4 db tojásfehérje,
  • porcukor

 

Kakaós-diós lepény, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Kakaós-diós lepény, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A kakaós-diós lepény elkészítése

 

14 deka finomlisztet 14 deka margarinnal, csipetnyi sóval, egy tojássárgával meg annyi hideg vízzel gyúrunk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk, és két órára, de még jobb, ha egész éjszakára a hűtőszekrénybe rakjuk. Utána két darabba vágjuk, és a hűtőből csak az egyik darabot vesszük ki, a másikat bent hagyjuk. A kivett tésztát akkora téglalappá nyújtjuk, hogy kibélelhessük vele egy kisebb tepsit.

Három tojássárgát 17 deka kristálycukorral kikeverünk, majd három deka kakaóval meg öt deka darált dióval ízesítjük. Végül négy tojásfehérjéből kemény habot verünk (három a töltelékből, egy a tésztából maradt) és a kakaós tojássárgájával óvatosan, nehogy összetörjön, elkeverjük.

A tésztalapra simítjuk, és a hűtőszekrényből ekkor kivett, lappá nyújtott tésztával befedjük. Villával megszurkáljuk, és a forró sütőbe tolva, öt percig erős, majd takaréklánggal aranysárgára sütjük. A tetejét még melegen porcukorral megszórjuk, és a tepsiben hagyjuk kihűlni. 3 x 3 centis kockákra vágva rakjuk tálra, de óvatosan szeleteljük, mert törik.

Szívesen válogatna még édességreceptek között? Itt megteheti!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kakaós-diós lepény
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.