Kalocsai rétes

A kalocsai rétes recept hozzávalói

palacsintatészta,  dió,  mák,  túró,  réteslap

Rétes, de nem, inkább mégsem. Palacsinta, áh, az sem igazából. Akkor mi? Kettő az egyben. Rétesbe töltött diós, mákos, túrós palacsinta!

 

Kalocsai rétes

Kalocsai rétes

 

A kalocsai rétes recept elkészítése

 

Nem nagy varázslat, és csak kicsike ördöngösség: nem kell hozzá semmi más, mint pár darab kisütött palacsinta. Két rúdhoz szám szerint 12 darab.

 

A palacsinta elkészítésének általunk javasolt módját itt találják.

 

A réteslapot kiterítik, és belehelyezik a palacsintákat: először egy mákosat, mellé egy túrósat, és szépen a tetejükre, középre egy diósat. Ezt megismétlik, egy rúdhoz hat darabot használnak.

A recept folytatásához kattintsanak a következő oldalra: A Seafalcon főz.

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kalocsai rétes
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.