Káposztaleves és narancsos palacsinta

Hozzávalók:
60 dkg káposzta (savanyú), 80 dkg kolbász, 10 dkg paradicsompüré, 20 dkg burgonya, 10 dkg szilva (aszalt), 2 dkg fokhagyma, köménymag, só, bors, babérlevél, hagyma, palacsintatészta, 4 db narancs, olaj

 

Szlovákiában karácsonykor ezt a levest szokták fogyasztani. A savanyú káposztát megmossuk, ha kell, megvágjuk, leforrázzuk, a kolbásszal feltesszük főni, ízlés szerint sóval, borssal, köménnyel,  babérlevéllel fűszerezzük. Hozzáadjuk a paradicsompürét. Reszelt burgonyával sűrítjük. Mielőtt készre főznénk, aszalt szilvát adunk hozzá.

A leveshez desszertet is készítünk. Kicsit sűrűbb palacsintatésztát készítünk. A narancsot meghámozzuk, a fehér héját is le kell szedni, kifilézzük, picit a serpenyőben, vajon átmelegítjük. A kész palacsintatésztára tesszük a narancsot, kevés narancslikőrrel meglocsoljuk.

Egy ennél jóval könnyebb levest szeretne? Nálunk megtalálja!

 

Káposztaleves és narancsos palacsinta

Káposztaleves és narancsos palacsinta

 

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.