Karácsonyi finomságok

A karácsonyi finomságok recept hozzávalói

15 dkg gesztenyepüré, 10 dkg aszalt szilva, 10 dkg mandula, 1 db banán, piskótatekercs, 5 dkg kukoricapehely, 15 dkg étcsokoládé, 5 dkg fehér csokoládé, 10 dkg marcipán, kókuszreszelék

Karácsonyi finomságok

Karácsonyi finomságok

 

A karácsonyi finomságok recept elkészítése

 

Nem sütni fogunk, hanem különböző finomságokat készítünk. A téli szünetben vagy hétvégén együtt is elkészíthetik a gyerekekkel.

Vizet forralunk, egy-egy tálba beletördeljük a fehér illetve barna csokoládét, a forró víz felé helyezzük, lassú kevergetés közben a csokoládé felolvad.

A gesztenyepürével golyókat formázunk, aszalt szilvát leforrázott, tisztított mandulával betöltjük, banánokat karikára vágjuk, piskóta tekercset szeleteljük. Majd a forró csokoládéba mártjuk, ezt teljesen az Önök fantáziájára bízzuk. Az aszalt szilvához aktuális árat itt találnak.

Belemárthatják félig,vagy egészen, lehet az egyik fele barna, a másik fehér. Kókuszreszelékkel lehet például a csokoládés banánt díszíteni. Természetesen más gyümölcsöket is használhatnak, pl. fügét, datolyát, szőlőt.

A maradék csokoládéba belekeverjük a kukorica pelyhet, és kis halmokat formázunk. Célszerű sütőpapírra helyezni, pár percre betesszük a hűtőbe. Már készen is vagyunk. Tálalásnál mignon papírba helyezzük.

 

Ellenállhatatlan vágyat érez egy másik sütirecept után? Adjuk is!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Karácsonyi finomságok
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.