Kevert almás sütemény

A kevert almás sütemény recept hozzávalói

4 db tojás, 40 dkg cukor, 40 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 15 dkg dió vagy mandula, 60 dkg alma, diónyi zsiradék, 1 csipet fahéj

Kevert almás sütemény

Kevert almás sütemény

 

A kevert almás sütemény recept elkészítése

 

Most pedig következzék egy nagyon egyszerű, nagyon gyors, de annál finomabb édesség. Nézzék meg, szánják rá azt a kevéske időt, és készítsék is el így! Almához aktuális árat itt találnak.

A cukrot és a tojást habosra keverem. Hozzáadom a sütőport, a zsiradékot és a fahéjat.

Az olajos magot durvára zúzom össze, az almát lereszelem. Folyamatosan keverve az alábbi sorrendben adom hozzá az alkotóelemeket: olajos mag, reszelt alma, végül a liszt. Végeredményként sűrű tésztát kapok.

Ezután sütőpapírral kibélelt őzgerincformába teszem, és kb. 150- 160 fokos sütőben készre sütöm.

 

Ha már alma, itt egy egészen más jellegű almás recept, nézzék meg ezt is!

 

És szól a zene, természetesen, sütéshez is, főzéshez is.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kevert almás sütemény
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.