A klasszikus linzer recept hozzávalói
30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 db tojássárgája, 1 zacskó vaníliás cukor, só,
késhegynyi sütőpor
Klasszikus linzer
A klasszikus linzer recept elkészítése
A lisztet összekevertem a cukorporral, vaníliás cukorral, sóval és sütőporral, és beledolgoztam a vajat és a tojás sárgáját. Legalább egy órát, de akár estétől reggelig is hűtőben pihentetjük.
A recept folytatásához kattintsanak Aleda konyhájára.
Egy másik linzerreceptet itt találnak!
Vaníliás cukorhoz tipp itt!
Jó étvágyat kívánunk!
Itt találnak három rövid történetet legendás magyar cukrászdákról, köztük az ismert Linzer Rudolf-sztorival. Ha még nem ismeri, olvassa el!
És még egy előzetes: a tökéletes omlós tészta titka
Az omlós tészta nagyon sokoldalúan felhasználható, ezért érdemes elsajátítani az elkészítését. Készíthetünk belőle aprósüteményeket, édes és sós pitéket, kekszeket, kifliket, gyümölcstorta alapokat.
A tészta három fő alkotóeleme a cukrász szabály szerint: 3:2:1 arányban szükséges hozzá- azaz 3 rész liszt, 2 rész zsiradék és 1 rész porcukor. A folytatás itt olvasható.