Klasszikus linzer

A klasszikus linzer hozzávalói

30 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
1 db tojássárgája,
1 zacskó vaníliás cukor,
só,
késhegynyi sütőpor

 

Klasszikus linzer

Klasszikus linzer

 

A klasszikus linzer elkészítése

 

A lisztet összekevertem a cukorporral, vaníliás cukorral, sóval és sütőporral, és beledolgoztam a vajat és a tojás sárgáját. Legalább egy órát, de akár estétől reggelig is hűtőben pihentetjük.

A recept folytatásához kattintsanak Aleda konyhájára.

Egy másik linzerreceptet itt találnak!

Vaníliás cukorhoz tipp itt!

Jó étvágyat kívánunk!

Itt találnak három rövid történetet legendás magyar cukrászdákról, köztük az ismert Linzer Rudolf-sztorival. Ha még nem ismeri, olvassa el!

És még egy előzetes: a tökéletes omlós tészta titka

Az omlós tészta nagyon sokoldalúan felhasználható, ezért érdemes elsajátítani az elkészítését. Készíthetünk belőle aprósüteményeket, édes és sós pitéket, kekszeket, kifliket, gyümölcstorta alapokat.

A tészta három fő alkotóeleme a cukrász szabály szerint: 3:2:1 arányban szükséges hozzá- azaz 3 rész liszt, 2 rész zsiradék és 1 rész porcukor. A folytatás itt olvasható.

Cím
recipe image
Recept neve
Klasszikus linzer
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.