Klasszikus mézes sütemény

A klasszikus mézes sütemény recept hozzávalói

30 dkg liszt, 25 dkg méz, 1 db tojás, 1 db citrom reszelt héja, őrölt fahéj, szegfűszeg, 1 mokkáskanál szódabikarbóna

Klasszikus mézes sütemény

Klasszikus mézes sütemény

 

A klasszikus mézes sütemény recept elkészítése

 

Van egy olyan nézet, hogy a mézes sütik jellemzően a karácsonyi asztal díszei. Ezért ritkábban vesszük elő. Nos, szakítsunk ezzel a nézettel, és készítsünk mézest akkor, amikor megkívánjuk. Akár nyáron, akár ősszel. És persze karácsonykor.

A mézet megmelegítjük. Közben a szegfűszeget összetörjük, a sütőport pedig hozzákeverjük a liszthez.

A meleg mézhez adjuk a tojást, a citrom reszelt héját, a fahéjat, a tört szegfűszeget és a lisztet. Összegyúrjuk. Remek mézek között, aktuális árakkal itt tudnak keresgélni.

Kinyújtjuk, különböző formákkal kiszúrjuk, majd cukros vízzel megkenjük, és közepesen meleg sütőben szép barnára sütjük. Ugye, mennyire egyszerű?

 

Mindenki szereti a sütiket, édességeket, mi is. Épp ezért adunk sok-sok tippet, itt, a Mit főzzünk ma recepttárában böngészhet közöttük.

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Megnéznének még egy jó sütit? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk! 



Comments are closed.