A klasszikus mézes sütemény recept hozzávalói
30 dkg liszt, 25 dkg méz, 1 db tojás, 1 db citrom reszelt héja, őrölt fahéj, szegfűszeg, 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Klasszikus mézes sütemény
A klasszikus mézes sütemény recept elkészítése
Van egy olyan nézet, hogy a mézes sütik jellemzően a karácsonyi asztal díszei. Ezért ritkábban vesszük elő. Nos, szakítsunk ezzel a nézettel, és készítsünk mézest akkor, amikor megkívánjuk. Akár nyáron, akár ősszel. És persze karácsonykor.
A mézet megmelegítjük. Közben a szegfűszeget összetörjük, a sütőport pedig hozzákeverjük a liszthez.
A meleg mézhez adjuk a tojást, a citrom reszelt héját, a fahéjat, a tört szegfűszeget és a lisztet. Összegyúrjuk. Remek mézek között, aktuális árakkal itt tudnak keresgélni.
Kinyújtjuk, különböző formákkal kiszúrjuk, majd cukros vízzel megkenjük, és közepesen meleg sütőben szép barnára sütjük. Ugye, mennyire egyszerű?
Mindenki szereti a sütiket, édességeket, mi is. Épp ezért adunk sok-sok tippet, itt, a Mit főzzünk ma recepttárában böngészhet közöttük.
Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.
További recepteket, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában találnak. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! Természetesen várjuk vissza holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!