Körtepuding cukor nélkül

Hozzávalók, körtepuding cukor nélkül

  • 75 dkg körte,
  • 5 dkg narancs,
  • 3 db zsemle,
  • 5 dkg búzadara,
  • 7 db tojásfehérje,
  • 15 dkg édesítő por (eritrit vagy stevia),
  • 3 g vaj,
  • fahéj,
  • szegfűszeg

 

Körtepuding cukor nélkül, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Körtepuding cukor nélkül, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A körtepuding cukor nélkül recept elkészítése

 

A körtét lereszeljük, megpároljuk, még melegen összekeverjük a narancsot. Rászórjuk a fahéjat és a szegfűszeget ízlés szerint, valamint az édesítőszert. A steviáról és az eritritről itt tájékozódhatnak. A két édesítő aktuális árait itt találják.

Beáztatjuk a zsemléket, áttörjük, és a körtéhez adjuk. A búzadarával és a tojások kemény habjával összekeverjük. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk a tésztát, és gőzben 1 órán át főzzük.

A formából kiborítva tálaljuk, adhatunk hozzá vaníliaöntetet.

Egy más karakterű édességet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.