Körtetorta

Hozzávalók, körtetorta

  • 25 dkg leveles tészta,
  • 4 nagy körte,
  • 3 dkg vaj,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 3 dl tej,
  • ízlés szerint cukor,
  • 1 db tojás,
  • fél citrom leve,
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg,
  • 1 dl körte ivólé,
  • 1 púpozott teáskanál zselatinpor

 

Körtetorta, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Körtetorta, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A körtetorta készítése

 

Gyümölcstorta-formát kibélelünk a lisztezett deszkán kinyújtott tésztával. Félretesszük. Két körtét megmosunk, meghámozunk, kicsumázunk, majd az almareszelő durva fokán lereszeljük. Citromlével meglocsoljuk és összekeverjük.

A vajat a liszttel habzásig hevítjük, majd a tejjel felöntve olyan sűrűre főzzük, hogy elváljon az edény falától. Ezután cukorral, citromhéjjal és szegfűszeggel ízesítjük, majd belekeverjük a reszelt körtét és a tojást.

A masszát belesimítjuk a tésztaüregbe. Előmelegített forró sütőben közepes lángon addig sütjük, amíg a beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a masszából. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. Közben a megmaradt körtéket felszeleteljük, és citromlével ugyancsak megöntözve, a már kihűlt torta tetején kirakjuk.

A körtelevet összekeverjük a lecsurgató citromlével, és a zselatint belekeverve éppen csak addig melegítjük, amíg langyos nem lesz. Ezt a levet apránként ráöntjük a torta tetejére, és a hűtőszekrényben megdermesztjük.

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Körtetorta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.