Kozák sapka

Hozzávalók, kozák sapka

  • A piskótához:
  • 8 db tojás,
  • 320 g cukor,
  • 8 evőkanál víz (forró),
  • 12 púpozott evőkanál liszt,
  • 4 evőkanál kakaópor (cukrozatlan),
  • csipet só,
  • 10 g sütőpor,
  • A krémhez:
  • 400+200 ml tej,
  • 2 evőkanál vaníliás cukor,
  • 150 g rétesliszt,
  • 200 g vaj,
  • 150 g porcukor,
  • A mázhoz:
  • 150 g étcsokoládé,
  • 1-2 evőkanál olaj,
  • A díszítéshez:
  • 150-200 g kókuszreszelék

 

Kozák sapka

Kozák sapka

 

A kozák sapka recept elkészítése

 

Kakaós piskótát készítek. Teljes nyugalommal használhatjátok a bevált receptet, csak a mennyiségeket vegyétek figyelembe - egy sütőtepsi, kb. 2-3 cm magas kakaós piskótára van szükség. Én vizes piskótát készítek, hagyományos (tojás szétválasztásos) módszerrel, de ez opcionális.

Amíg a piskóta sül, elkészítem a krémet: ehhez a tej 2/3 részét felforralom, a maradék egyharmadban elkeverem a lisztet és a vaníliás cukrot, majd a forró tejbe belekeverve sűrűre főzöm. Miután kihűlt, a puha vajat kihabosítom, hozzáadom a porcukrot és a főzött krémet és az egészet habosra dolgozom.

A recept folytatását az Egycsipet oldalon olvashatják! Egy másik édességért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.