Különleges csokoládés, tejszínhabos, gesztenyés kosár

A különleges csokoládés, tejszínhabos, gesztenyés kosár recept hozzávalói

20 dkg csokoládé, 20 dkg tejszínhab, 10 dkg gesztenyepüré, 0,2 dl rum, 2 dkg méz

 

Különleges csokoládés, tejszínhabos, gesztenyés kosár

Különleges csokoládés, tejszínhabos, gesztenyés kosár

 

A különleges csokoládés, tejszínhabos, gesztenyés kosár elkészítése

Sok-sok remek alapanyagból készül ez az édesség, jellemzően a karácsonyi ünnepkörhöz. De, őszintén, bármikor elkészíthető, nyáron például a hűvösebb időt idézzük fel vele:).

A fém kosárformákat kimossuk, kikenjük jól temperált csokoládéval. Célszerű az aljára kicsit több csokoládét tenni. Leborítjuk, betesszük a hűtőszekrénybe. Csokoládéhoz aktuális árat itt találnak.

Felverjük a tejszínhabot. Külön tálban összekeverjük a gesztenyét a rummal (lehet aromát is használni) és a mézzel. Ha különleges rumot akarnak használni, nézzenek körül itt.

Lassan hozzáadjuk a kemény tejszínhabot, kész a töltelék. Ezalatt a csokoládékosarak megdermedtek a hűtőben. Habzsák segítségével megtöltjük a kosarakat. Természetesen más tölteléket is lehet használni.

Mi vágott süteménnyel tálaljuk, a tetejére tejszínhabot és teszünk. Cukrozott cseresznyével és csokoládéval díszítjük.

Itt egy másik gesztenyés finomság!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Különleges csokoládés, tejszínhabos, gesztenyés kosár
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.